http://sidirodromikos-gr.blogspot.com

Στόχος μας τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα ακόμη διαδικτυακό στέκι.

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Ο γάϊδαρος του Καραγκιόζη και η «πράσινη ανάπτυξη»

Δείτε πρώτα το Video (Πατήστε στον επόμενο σύνδεσμο για να το δείτε)


http://www.youtube.com/watch?v=odVGroOBs-Y&feature=player_embedded


Οντως υπάρχουν τα λεφτά αλλά δεν είναι για τον λαουτζίκο. Για τον τελευταίο είναι οι θυσίες, η λιτότητα και η στενωπός των οικονομικών.

Ο λαός είναι ο γάϊδαρος του Καραγκιόζη. Όταν ο Καραγκιόζης τα βρήκε δύσκολα και έπρεπε να αρχίσει περικοπές, ως πρώτο στόχο επέλεξε το γάϊδαρό του. Αποφάσισε να μάθει στο γάϊδαρο να ζει χωρίς να τρώει. Ο καημένος ο γάϊδαρος μόλις έμαθε να ζει χωρίς να τρώει ψόφησε.


Η χθεσινή λαίλαπα ήταν συνταγή του διεθνούς νομισματικού ταμείου. Στόχος ήταν ο λαός και ούτε πρωτοτύπησαν ούτε ήταν δίκαια. Ήταν μία από τα ίδια, αυτοί που φοροδιαφεύγουν μάλλον θα συνεχίσουν να φοροδιαφεύγουν ανενόχλητοι.

Αυτό που είναι πρωτόγνωρο είναι ότι είναι η πρώτη Κυβέρνηση που καταφεύγει σε ονομαστική μείωση μισθών. Αυτό είναι η πρωτιά και το επίτευγμα για τον Παπανδρέου. Και ακόμη δεν είδαμε τίποτα, φοβάμαι περισσότερο αυτά που θα ακολουθήσουν.

Ερώτηση: Τα πρόσφατα μέτρα που ανήγγειλε με διάγγελμα ο Παπανδρέου θα μας σώσουν; Σαφώς όχι!

Τα μέτρα αυτά δεν αμβλύνουν το πρόβλημα αλλά το οξύνουν. Γιατί καμία κίνηση δεν αναμένεται στην αγορά. Και την αναμενόμενη ύφεση θα ακολουθήσουν και άλλα πιο σκληρά μέτρα. Και ούτω καθεξής μέχρι να φτάσουμε στον πάτο! Στην εξαθλίωση και τη χρεοκοπία!


-Υπάρχει ακόμη κανείς που να πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ θα τα πάρει από τους έχοντες και κατέχοντες;

-Υπάρχει ακόμη κανείς που να πιστεύει ότι στο ΠΑΣΟΚ είχαν σχέδιο για έξοδο από την κρίση;

-Υπάρχει ακόμη κανείς που να πιστεύει ότι θα μας σώσει η «πράσινη ανάπτυξη»;
(πράσινη ακρίδα στις τσέπες μας και στο συνταξιοδοτικό μας είδαμε, πράσινη ανάπτυξη και πράσινα άλογα δεν θα δούμε ποτέ!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια.