http://sidirodromikos-gr.blogspot.com

Στόχος μας τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα ακόμη διαδικτυακό στέκι.

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

η Ν.Δ. για τον ΟΣΕ.

(Ξένη δημοσίευση) - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΝΔ - ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΣΤ. ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΓΙΑ ΟΣΕ.
Αθήνα, 18 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή τον ορισμό νέας διοίκησης στον ΟΣΕ, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με καθυστέρηση πέντε μηνών, η κυβέρνηση προχώρησε τελικά στην επιλογή των Διοικήσεων Οργανισμών Μεταφορών και ΔΕΚΟ, συμπεριλαμβανομένου του ΟΣΕ. Ταυτόχρονα φέρεται να μελετά μέτρα για την εξυγίανση του Οργανισμού.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, με ευθύνη της κυβέρνησης, έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου και της Εθνικής μας Οικονομίας. Και αυτό, σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα.
Η εξυγίανση και η ανάπτυξη του ΟΣΕ αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε ξεκινήσει να υλοποιεί μία σημαντική προσπάθεια για την ανασυγκρότησή του, βασισμένη σε τέσσερις άξονες: την Ασφάλεια, τη Διαφάνεια, την Εξυγίανση και την Ανάπτυξη του Οργανισμού. Στην κατεύθυνση αυτή, ελήφθησαν αποφάσεις για την έναρξη μίας σειράς μέτρων και πολιτικών, που δημιουργούσαν σοβαρές προοπτικές ανάπτυξης του ΟΣΕ και του Ελληνικού Σιδηρόδρομου, σε ένα έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον, ενόψει μάλιστα της πλήρους απελευθέρωσης των σιδηροδρομικών μεταφορών. Ανάμεσά τους η Ίδρυση Ανεξάρτητων Αρχών και οι πολιτικές διαχείρισης του χρέους, αύξησης των εσόδων και αξιοποίησης σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως οι ΣΔΙΤ για την κατασκευή των έργων, κ.λ.π..
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κατά την προσφιλή τακτική της, ακύρωσε το πρόγραμμα εξυγίανσης και ανασυγκρότησης του ΟΣΕ, που είχε ξεκινήσει να εφαρμόζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς να αναπτύξει καμιά εναλλακτική πρόταση.
Είναι ώρα ευθύνης. Είναι η ώρα των επιλογών. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να λειτουργήσει, αξιοποιώντας και όχι ακυρώνοντας τα όσα είχε ξεκινήσει να υλοποιεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Για τη Νέα Δημοκρατία, η εξυγίανση και ανάπτυξη του ΟΣΕ αποτελεί κορυφαίο ζήτημα στην πολιτική της ατζέντα για τον τομέα των μεταφορών. Απαιτείται ισχυρή πολιτική βούληση, τόλμη και αποφασιστικότητα. Απαιτούνται θαρραλέα μέτρα, ώστε να μπούμε σε μια διαδικασία συνολικής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης του σιδηρόδρομου στην Ελλάδα. Χωρίς μικροκομματικές αντιλήψεις. Χωρίς εκπτώσεις. Χωρίς καθυστερήσεις.
Σε αυτήν την προσπάθεια, όπως και σε κάθε προσπάθεια που γίνεται για το καλό της χώρας και προς όφελος των Ελλήνων πολιτών, η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να συμβάλλει δημιουργικά».

Σχόλιο Δικό μας: Μία εμμονή με τον ΟΣΕ πάντως την έχει ακόμη η ΝΔ, δεν μας ξέχασε. Κάτι μας λέει όμως ότι «ξεφύγαμε από τον λύκο» για να μας «φάει η αρκούδα»! Εδώ είμαστε για να δούμε και να κρίνουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια.