http://sidirodromikos-gr.blogspot.com

Στόχος μας τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα ακόμη διαδικτυακό στέκι.

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Σύσκεψη για τα δρομολόγια της Δυτικής Θεσσαλίας

«Τρικαλινά Νέα» Σάββατο, 20 Φεβρουάριος 2010

Απαιτείται συστράτευση

Σαφές το μήνυμα της χθεσινής σύσκεψης στο Δημαρχείο της πόλης


Πρέπει να ενεργοποιηθούν όλοι οι φορείς και οι κάτοικοι της Δυτικής Θεσσαλίας για να επανέλθουν τα απευθείας δρομολόγια προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, το συμπέρασμα της συζήτησης

Την ανησυχία τους για τις εξελίξεις με τα δρομολόγια του ΟΣΕ από την Καλαμπάκα και τα Τρίκαλα προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη εξέφρασαν χθες, στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων, οι φίλοι του Σιδηροδρόμου, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη να συστρατευτούν και να ενεργοποιηθούν οι Τρικαλινοί φορείς για να επιτευχθεί ο στόχος της επαναλειτουργίας των απευθείας δρομολογίων, στην αναθεώρηση που θα κάνει η διοίκηση του ΟΣΕ τον Μάιο.

Στη σύσκεψη, συμμετείχαν φίλοι του σιδηροδρόμου, ενώ παρόντες ήταν ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος και ο αντιδήμαρχος Τρικκαίων κ. Τάκης Παζαΐτης. Αίσθηση δε, προκάλεσε η απουσία του νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη.

Θα πρέπει δε να αναφέρουμε ότι πριν τη σύσκεψη επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Συλλόγου “Φίλοι του Σιδηροδρόμου” κ. Γιώργο Κρανιά, ο νομάρχης Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος, ενώ έστειλαν επιστολές λόγω απουσίας τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Χάιδος και Σούλα Μερεντίτη, όπως και ο βουλευτής της ΝΔ κ. Νίκος Λέγκας.

Είναι εφικτός ο στόχος

Αυτό που εξήγησε ο κ. Κρανιάς είναι ότι ο στόχος για την ενίσχυση των δρομολογίων και την αλλαγή της απόφασης του ΟΣΕ είναι εφικτός. “Με τη σύσκεψη, προσπαθούμε να προωθήσουμε, το θέμα της ενίσχυσης των απευθείας δρομολογίων της Δυτικής Θεσσαλίας προς την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη”, επισήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Κρανιάς και πρόσθεσε: “Η πρόσφατη ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τα δρομολόγια προς Παλαιοφάρσαλο και Λάρισα είναι καταρχήν μια εξέλιξη που μας φέρνει σε μια καλύτερη κατάσταση αλλά δεν είναι αυτό που ζητά ο κόσμος της Δυτικής Θεσσαλίας κατά βάση. Εμείς από χρόνια ξέρουμε ότι τα δρομολόγια που έχουν την μεγάλη επιβατική κίνηση και είναι βιώσιμα είναι τα απευθείας. Με τα καινούρια δρομολόγια γίνονται κάποια συρμοχιλιόμετρα τα οποία είναι αρκετά. Αν τα ίδια συρμοχιλιόμετρα γίνονταν σε απευθείας δρομολόγια, ο ΟΣΕ θα έπαιρνε πάρα πολύ περισσότερο χρήματα και πολύ περισσότερους επιβάτες”.

Ο κ. Κρανιάς, ανέφερε παράλληλα ότι παρότι χθες ανακοινώθηκε επισήμως ότι θα γίνουν δυο επιπλέον δρομολόγια προς Παλαιοφάρσαλο και Λάρισα, μπορεί να γίνει αλλαγή, στην επόμενη αναθεώρηση των δρομολογίων. Συγκεκριμένα ανέφερε: “Έτσι θα πάμε μέχρι το Μάιο όπου μετέπειτα θα γίνει μια γενική αναθεώρηση των δρομολογίων, οπότε αν θα αρχίσουμε να κάνουμε όλοι οι φορείς μια καλή προσπάθεια θα ωριμάσει η ιδέα αυτά τα χιλιόμετρα που γίνονται στα ανταποκρινόμενα να γίνουν στα απευθείας. Με τα ίδια χιλιόμετρα βγαίνουν τρία απευθείας δρομολόγια προς Αθήνα και δυο απευθείας προς Θεσσαλονίκη”.

Απαιτείται ενεργοποίηση φορέων

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Τρικκαίων, παρέστη στη σύσκεψη για να τονίσει την στήριξη στις προτάσεις των φίλων του τρένου, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι θα πρέπει να ενεργοποιηθούν όλοι οι φορείς τόσο στα Τρίκαλα, όσο και στην Καρδίτσα. Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του ο κ. Ταμήλος, είπε: “Μπαίνει επιτακτικά το θέμα της ενεργοποίησης των φορέων των Τρικάλων και της Καρδίτσας, να έρθουν πάλι στο προσκήνιο τα αιτήματα που είχαν τεθεί στο πλαίσιο της μεταβατικής φάσης. Οπωσδήποτε διεκδικούμε μια καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, ειδικά την τουριστική περίοδο του καλοκαιριού. Όλοι γνωρίζουμε ότι το τρένο είναι ένα προσφιλές μέσο και αυτό που ζητάμε είναι να καλυφθούν και τα Τρίκαλα και η Καλαμπάκα όπως ήταν πριν τις περικοπές έτσι ώστε να μπορούμε με ασφάλεια και με οικονομικό τρόπο να μετακινούμαστε και να μπορούν να μας προσεγγίσουν από κάθε μέρος της Ελλάδας. Καλούμε όλους τους φορείς και τους βουλευτές της κυβέρνησης να στηρίξουν τις προτάσεις που θα υποβάλλουν οι φίλοι του Σιδηροδρόμου”.

Στο ίδιο ύφος και η τοποθέτηση του αντιδημάρχου κ. Παζαΐτη, ο οποίος εξήγησε ότι οι φίλοι του σιδηρόδρομου κάνουν έναν αγώνα για το σύνολο των Τρικαλινών και όχι μόνο, γι' αυτό και θα πρέπει να στηριχθεί η προσπάθεια που γίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια.