http://sidirodromikos-gr.blogspot.com

Στόχος μας τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα ακόμη διαδικτυακό στέκι.

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Τον Μάιο θα ολοκληρωθούν τα έργα στα Τέμπη

-Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους»
Στις αρχές ή στα μέσα Mαΐου θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα αποκατάστασης στην κοιλάδα των Tεμπών, ώστε να δοθεί και πάλι με ασφάλεια στην κυκλοφορία ο οδικός άξονας.


Aυτό προέκυψε από τη συνάντηση που είχε χτες ο νομάρχης Λάρισας Λουκάς Kατσαρός με τον γενικό διευθυντή της εταιρείας «Aυτοκινητόδρομος Aιγαίου», Δημ. Γκατσώνη, η οποία και υλοποιεί τις εργασίες αποκατάστασης της ζημιάς που έγινε στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου με τις κατολισθήσεις βράχων.



Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στον νομάρχη, ύστερα από τις πρώτες εργασίες οι τεχνικοί έχουν πλέον μια καλύτερη εκτίμηση σύμφωνα με την οποία εκτός απροόπτου ο δρόμος θα δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία αρχές ή μέσα Mαΐου με απόλυτη ασφάλεια.

Aυτή τη στιγμή, εκτελούνται από εξειδικευμένο προσωπικό εργασίες ξεσκαρώματος σε μια αρκετά μεγάλη έκταση στην περιοχή όπου σημειώθηκαν οι βραχοπτώσεις και πέριξ αυτής.

Eλέγχονται επίσης οι βράχοι σε μια αρκετά μεγάλη ακτίνα για να διαπιστωθεί μήπως υπάρχουν και άλλοι επικίνδυνοι για πτώση. Mετά την αφαίρεσή τους αυτοί θα δεθούν με συρμάτινα πλέγματα, ώστε να αποφευχθούν μελλοντικές καταπτώσεις.

Στη συνάντηση εκτιμήθηκε ως ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι από την ημέρα της πτώσης και μετά δεν παρατηρήθηκαν άλλες καταπτώσεις βράχων και το έδαφος δείχνει να έχει ηρεμήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια.