http://sidirodromikos-gr.blogspot.com

Στόχος μας τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα ακόμη διαδικτυακό στέκι.

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Και βρεγμένοι και δαρμένοι!


Πως μπορεί να γνωρίζει ο επιβάτης ότι ο ΟΣΕ στην Ελλάδα του 2010 μπορεί μεν να απαξιώνεται καθημερινά από τους κονδυλοφόρους των εργολάβων αλλά οι μόνοι που δεν φταίνε σε αυτό είναι υπάλληλοι που έρχονται σε επαφή με το επιβατικό κοινό;

Στο πρόσωπο του εκδότη εισιτηρίων, του γραφείου πληροφοριών και του προσωπικού των αμαξοστοιχιών στη συνέχεια βλέπει τα τέρατα που με τις υπέρογκες αμοιβές τους σε δύσκολες ώρες για την οικονομία χρεώνουν το Κράτος κατά δέκα δίς.

Δεν μπορεί να καταλάβει ο επιβάτης ότι αυτοί είναι ο στόχος. Είναι τα θύματα σε ένα καλοστημένο παιχνίδι κερδοσκοπίας. Είναι αυτοί που καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο που κάποιοι άλλοι έκλεψαν. Οι εντολείς και εργοδότες των κονδυλοφόρων στην προκειμένη.


Ο υπάλληλος δεν μπορεί να αντιδράσει. Δεν μπορεί στα δευτερόλεπτα που διαρκεί η συναλλαγή να πείσει ότι δεν είναι το τέρας που τον παρουσιάζουν. Δεν μπορεί να πείσει ότι δεν είναι ελέφαντας.

Αυτό είναι υποχρέωση της πολιτείας. Η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να διαφυλάξει τους πολίτες της, να βελτιώσει το βιοτικό τους επίπεδο, να τους προστατέψει από τους κερδοσκόπους, να τους επιτρέψει να ζήσουν σε ένα περιβάλλον δικαιοσύνης και ανταπόδοσης.

Την πολιτεία όμως κυβερνούν οι πολιτικοί. Όταν οι πολιτικοί έλεγαν ότι έχουν σχέδιο για να βγούμε από την κρίση αλλά εννοούσαν ότι το μάρμαρο να το πληρώσουμε πάλι εμείς, τότε τι να περιμένουμε; Όταν με το νέο ασφαλιστικό οι κλάδοι ειδικά της έλξης και της κίνησης επιβαρύνονται με πέντε τουλάχιστον χρόνια επιπλέον εργασίας που υπάρχει δικαιοσύνη;

Τουλάχιστον να βγει ο george και να πει: «τιμή και δόξα σ’ αυτούς που θα υπηρετήσουν σαν μαλ@κες πέντε χρόνια παραπάνω, σ’ αυτούς που θα τους μειώσω τη σύνταξη, σ’ αυτούς που θα τους κόψω τα επιδόματα κ.τ.λ. »

Να ακούσουμε ρε αδερφέ ένα ευχαριστώ τουλάχιστον για τη θυσία που θα κάνουμε. Εμείς θα πληρώσουμε το μάρμαρο που έκλεψαν οι έχοντες, αλλά να είμαστε και οι φταίχτες; Οι «καλοπληρωμένοι τεμπέληδες»; Και γενικώς οι κατηγορούμενοι για όλα τα δεινά των άλλων δεν πάει πολύ;

Πολλά ζητώ ε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια.