http://sidirodromikos-gr.blogspot.com

Στόχος μας τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα ακόμη διαδικτυακό στέκι.

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Θέλετε να μάθε ποιοι φταίνε για την κρίση;


Οι εργαζόμενοι φταίνε για τον συντάκτη του άρθρου της «capital» που παραθέτω.

Οι εργαζόμενοι που τόλμησαν να έχουν έστω και ένα δικαίωμα, που τόλμησαν και συνδικαλίστηκαν και διεκδίκησαν κάτι παραπέρα από τα ψίχουλα που είναι διατιθεμένες να δώσουν οι «αγορές».
Το ότι διεκδίκησαν και το ότι πήραν ψίχουλα αξιοπρέπειας αυτό φταίει!

Δεν λέει ούτε λέξη για κλοπή και διασπάθιση Δημοσίου χρήματος από τα λαμόγια, Δεν λέει ότι μας έκλεψαν τα αποθεματικά των Ταμείων μας και τώρα καλούμαστε να πληρώσουμε εμείς τα κλοπιμαία. Δεν λέει ότι εμείς είμαστε τα σταθερά υποζύγια του φορολογικού συστήματος. Τίποτα από αυτά δεν λέει ο πληρωμένος κονδυλοφόρος.



Ξεβρακώθηκαν πια. Είναι ολοφάνερος ο στόχος τους.

Στόχος τους είναι η αξιοπρέπεια των εργαζομένων σε όλα τα επίπεδα.

Θέλουν με κάθε μέσο να την τσακίσουν.

Δεν έχουν χρώματα και ο μόνος θεός που πιστεύουν είναι το χρήμα.


Διαβάστε το άρθρο και θα καταλάβετε τι λέω


Αυτοί μας "ρίζωσαν" την οικονομική κρίση


Του Γιώργου Κράλογλου


Κάνω ένα υποθετικό σενάριο τρόμου. Ας πούμε ότι η σημερινή κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου συναντά αδιέξοδο στην οικονομική μας κρίση και επιλέγει ως λύση να το βάλει στα πόδια, μέσω προώρων εκλογών, όπως έκανε η κυβέρνηση του κ. Κ. Καραμανλή. Πάμε στις εκλογές και, ας πούμε, δεν βγάζουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση γιατί οι πολίτες, υποτίθεται, έχασαν την εμπιστοσύνη τους και στη σημερινή κυβέρνηση... Μπορείτε να φαντασθείτε τι θα γίνει στον τόπο; Μπορείτε να φαντασθείτε το τεράστιο μέγεθος της διάλυσης της χώρας; Το γιατί είναι και απλό και ιστορικά αποδεδειγμένο.


Στην Ελλάδα έχουμε, τουλάχιστον τα τελευταία τριάντα χρόνια, «κατάληψη» της κεντρικής αλλά και της ευρύτερης δημόσιας διοίκησης από τρεις στρατούς κατοχής. Τον κομματικό στρατό κατοχής της εκάστοτε κυβέρνησης που καταλαμβάνει τα κέντρα λήψεως και εφαρμογής αποφάσεων με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εκάστοτε κυβέρνησης και του κόμματός της. Τον κομματικό στρατό κατοχής της αξιωματικής αντιπολίτευσης που σε μεγάλο βαθμό υπονομεύει την κυβέρνηση όσο μπορεί, επενδύοντας κομματικά στο μέλλον. Το στρατό κατοχής των συντεχνιών που με το καμουφλάζ των εργατοπατέρων εξυπηρετούν και τα κόμματα από τα οποία ελέγχονται.

Εάν λοιπόν προκύψει ακυβερνησία στη χώρα ασφαλώς και δεν πρόκειται να συμβεί ότι π.χ. στην Αγγλία, ή στη Γερμανία όπου η δημόσια διοίκηση «στριμώχνει» τους πολιτικούς ή στο Βέλγιο όπου, προ 6-7 ετών κανείς Βέλγος δεν είχε πάρει χαμπάρι ότι οι εκλογές δεν έβγαζαν κυβέρνηση, ή ακόμη και στη γειτονική Ιταλία όπου τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης είναι κυριολεκτικά κέρβεροι και συνεχίζουν να εργάζονται ανεξάρτητα από τις εξελίξεις.

Σε εμάς θα απορυθμιστεί το σύμπαν γιατί πολύ απλά:

Ο στρατός κατοχής των κομματικών της κυβέρνησης στη δημόσια διοίκηση θα ανακόψει κάθε δραστηριότητα περιμένοντας εντολές.

Ο στρατός κατοχής των κομματικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αρχίσει τις απειλές στο στρατό κατοχής της κυβέρνησης.

Ο στρατός κατοχής των συντεχνιών θα προσπαθεί να συντηρήσει την ακυβερνησία για να εξυπηρετήσει την είσοδο των μικρών κομμάτων στην κυβέρνηση και κατ΄ επέκταση τα συμφέροντά του.

Αν ξαναδούμε προσεκτικά γεγονότα που όλοι μας έχουμε ζήσει έντονα γιατί έχουν κοστίσει σοβαρότατα στην οικονομία του τόπου αλλά κυρίως στην τσέπη μας νομίζω ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου.

Ας ξεκινήσουμε από τα δισεκατομμύρια που πλήρωσαν οι Έλληνες φορολογούμενοι για να συντηρήσουν την Ολυμπιακή. Πόροι σπατάλης που κουβαλούσαν στην εταιρεία οι διορισμένες κομματικές διοικήσεις όλων των κυβερνήσεων. Ας θυμηθούμε τι λεφτά έριξαν οι κομματικές διοικήσεις σε όλες τις κρατικές επιχειρήσεις που εκπροσωπούν το κράτος-επιχειρηματία από το 1978 μέχρι σήμερα. Πάνω από 3 τρισ. δρχ. (τότε) για τις προβληματικές επιχειρήσεις που δήθεν θα εξυγίανε το κράτος για τις «παραδώσει στην κοινωνία»... Πάνω από 30 εκατ. ευρώ πρόσφατα στα κρατικά λιπάσματα για να μην δημιουργηθεί κοινωνική αναταραχή. Κανείς όμως από τις Διοικήσεις αυτές δεν ελέγχθηκε δεν διώχθηκε ή τέλος πάντων δεν παραιτήθηκε από ευαισθησία γιατί είδε ότι απέτυχε στο «έργο του».

Αλλά για να γυρίσουμε στις ημέρες μας. Η χώρας ελέγχεται από τις Βρυξέλλες για πλαστά στοιχεία, για παρατυπίες έως και παρανομίες στη διαχείριση κοινοτικών πόρων. Ελέγχεται για απαράδεκτες καθυστερήσεις στο άνοιγμα των αγορών και των κλειστών επαγγελμάτων. Ελέγχεται για άνισους όρους ανταγωνισμού, για γραφειοκρατία και για διαφθορά. Και όμως στη χώρα λειτουργούν και Ανεξάρτητες Αρχές για τον ανταγωνισμό, για την απελευθέρωση και την παρακολούθηση των αγορών για την εφαρμογή των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Αρχές όμως αυτές δεν είναι καθόλου ανεξάρτητες. Συστήθηκαν μεν γιατί υποχρεωθήκαμε αλλά μπήκαν στο σύστημα των συγκοινωνούντων δοχείων κυβέρνηση- κόμμα- δημόσια διοίκηση. Το ίδιοι και οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ. Τις διορίζει η κυβέρνηση και από την πρώτη ημέρα αναλαμβάνουν την υποχρέωση να εξυπηρετούν τα συμφέροντά της. Θυμάστε εσείς Διοίκηση της ΔΕΗ ή του ΟΣΕ ή της ΑΤΕ, ή των ΕΛΠΕ ή των άλλων κρατικών Οργανισμών να παραιτηθεί γιατί η κυβέρνηση απέρριψε προγράμματα και προτάσεις της επειδή αντιδρούσαν οι συντεχνίες; Κανείς ουδέποτε παραιτήθηκε... Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της ΔΕΗ τα τελευταία 10 χρόνια όπου οι διοικήσεις διαδέχονται η μία την άλλη γιατί έτσι θέλει η ΓΕΝΟΠ η οποία είχε, έχει και πάντα θα έχει το πάνω χέρι. Το ίδιο συμβαίνει και στα λιμάνια, και στα νερά, και στα τρένα και στις άλλες κρατικές επιχειρήσεις. Καμία Διοίκηση δεν παραιτήθηκε όταν οι κυβερνήσεις διόριζαν λόχους ψηφοφόρων που επιβάρυναν τον προϋπολογισμό των Οργανισμών αυτών.

Αλλά και κανείς δεν τιμωρήθηκε γι΄ αυτό. Και γιατί όμως να τιμωρηθεί. Οι κομματικοί στρατοί κατοχής της Δημόσιας Διοίκησης έχουν την ανοχή των κυβερνήσεων γιατί έτσι κάνουν καλύτερη την δουλειά τους. Ευθύνες όμως δεν έχουν. Έστω και αν έβλεπαν στις θητείες τους ότι εκτελώντας τις εντολές των κυβερνήσεων ρίζωναν την οικονομική κρίση και γκρέμιζαν την χώρα.

george.kraloglou@capital.gr

6 σχόλια:

  1. Έχουν και μία αγωνία μην την τους την κάνει «γυριστή» το ΠΑΣΟΚ.
    Προσδοκούν φαίνεται πολλά από αυτό! Επένδυσαν πάνω στο ΠΑΣΟΚ να τους κάνει τη «βρόμικη δουλειά» αλλά έχουν και ένα φόβο…
    Ξέρουν ότι στο ΠΑΣΟΚ είναι δεξιοτέχνες στο πέρασμα των χειρότερων αντιλαϊκών μέτρων αλλά υπάρχουν και όρια.
    Πιέζουν πολύ και φοβούνται για τις αντοχές των Σοσιαλιστών στις πιέσεις αυτές.

    Όλοι ξέρουν ότι αυτή η πολιτική οδηγεί σε νέα κρίση και αυτή με τη σειρά της σε άλλα μέτρα και ούτω καθ’ εξής. Φαύλος κύκλος της εξαθλίωσης δηλαδή! Επιμένουν σε μία αδιέξοδη πολιτική και για τα κλεμμένα κουβέντα!
    Ας κάνει μία εξεταστική για το Χρηματιστήριο, όπου κατάκλεψαν τα λεφτά του κοσμάκη και των αποθεματικών των Ταμείων μας αν έχει έντερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ?
    ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ?
    ΑΔΙΚΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ?

    ΜΑ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΒΛΑΚΕΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι απαιτήσεις των «(χρηματ)αγορών»:
    Να μη συνδικαλιζόμαστε, να μην διεκδικούμε τίποτα, να μην έχουμε κανένα δικαίωμα…

    Άντε βρε ένα τελευταίο έμεινε… κόψτε μας και την ψήφο, μας χρειάζεται, έτσι κι αλλιώς έτσι που ψηφίζουμε… πάλι τα μάτια μας βγάζουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελπίζω να καταλάβουν όλοι ότι η όποια αντίσταση δεν είναι απέναντι σε κανένα ΠΑΣΟΚ αλλά απέναντι στους κερδοσκόπους, τους έχοντες και κατέχοντες που βλέπουν μια χρυσή ευκαιρία μπροστά τους να εξαθλιώσουν κάθε εργαζόμενο. Να φέρουν την αγορά στα μέτρα τους. Όπως την ονειρεύονται τόσα χρόνια. Το ΠΑΣΟΚ ή όποιος άλλος εξυπηρετεί τα σχέδιά τους είναι απλά ένα μέσο, ένα όργανο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανεξάρτητα εάν το δημοσίευμα στοχεύει κάπου δεν λέει όμως και ψέματα.. Δεν κατάλαβα γιατί διαφωνείτε ; Ξεχάσατε οι ΠΑΣΟΚΟΙ που ξεκίνησε επί Ανδρέα που ο προϊστάμενος είχε μικρότερη ισχύ από τον μικρό συνδικαλιστή και συνεχίστηκε ΔΕΞΙΑΣ εποχή (playstation) Καραμανλή ;
    Έχει άδικο που γράφει πώς για κομματικά οφέλη τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ επί μία εικοσαετία ΦΑΓΑΝΕ διέλυσαν τα πάντα και μετά τα λαμόγια τις ΔΕΞΙΑΣ (ΝΔ)σε μια πενταετία ακόμη χειρότερα ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ρήμαξαν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ 1:06 μ.μ.
    Αν διαφωνήσει κάποιος μαζί σου σε αυτό θα είναι τουλάχιστον κοντόφθαλμος.
    Υπήρχαν, υπάρχουν και ενδεχομένως θα συνεχίσουν να υπάρχουν και στο μέλλον λαμόγια παντού και ιδιαίτερα στο χώρο του συνδικαλισμού!
    Γιατί εξ αιτίας τους όμως να απαξιώνονται όλοι οι εργαζόμενοι, συνδικαλιζόμενοι και μη?
    Αν πάρουμε για παράδειγμα τον ΟΣΕ.
    Αυτοί που θα αντιδράσουν για το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τα οικονομικά μέτρα και το εργασιακό, ευθύνονται για το «ρίζωμα της οικονομικής κρίσης»?
    Αλλού είναι οι φταίχτες!
    Είναι κοινό μυστικό ότι τα έργα ανατέθηκαν σε εργολάβους και κοστίζουν περισσότερο από τότε που τα έφτιαχνε η Υπηρεσία Γραμμής.
    Η Υπηρεσία Γραμμής όμως δεν δίνει μίζες! Εκεί είναι η διαφορά.

    Όλοι ξέρουν ότι με τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν η κρίση θα βαθύνει. Και θα χρειάζονται και πάλι νέα μέτρα και ο φαύλος κύκλος θα συνεχίζεται. Γιατί? Γιατί πάλι την πληρώνουν πάλι μόνο οι συνήθεις ύποπτοι. Οι άλλοι, τα πραγματικά λαμόγια, οι κλέφτες και καταχραστές, αυτοί δηλαδή που πραγματικά ευθύνονται για την κρίση είναι πάλι στην απέξω! Πάλι την έβγαλαν καθαρή. Ποτέ δεν τους ακούμπησε κανένα μέτρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια.