http://sidirodromikos-gr.blogspot.com

Στόχος μας τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα ακόμη διαδικτυακό στέκι.

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Στο 70% το ποσοστό των απεργών στον ΟΣΕ σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ

 -
Καθολική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.


Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, σε αρκετούς κλάδους, η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία άγγιξε το 100%, όπως για παράδειγμα στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, τα Διυλιστήρια και τους εργαζόμενους σε πλοία και λιμάνια. Στον τομέα των κατασκευών και της οικοδομής, συμμετείχε το 90% των εργαζομένων, σε τράπεζες- ΔΕΗ- ΟΤΕ-ΕΛΤΑ-ΟΣΕ-ΕΥΔΑΠ το 70% και στη Βιομηχανία επίσης το 70%.

«Εκφράστηκε με δυναμικό τρόπο η απαίτηση των εργαζόμενων να αποκρουσθούν οι Νεοφιλελεύθερες συνταγές, να αποτραπεί η ακύρωση του κοινωνικού κράτους στην Ελλάδα και στην Ευρώπη να μην κυριαρχήσουν οι "Αγορές και οι Κερδοσκόποι"», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος έκανε λόγο για «μεγάλη πολιτική απεργία» και τόνισε πως την ζήτησε να πληρώσουν την κρίση «δεν πρέπει και δεν αντέχουμε να την πληρώσουμε οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι»


Ο κ. Παναγόπουλος ζήτησε «να υποχρεωθούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη οι έχοντες και οι κατέχοντες».

Ανέφερε επίσης πως «μια μικρή χώρα, όπως η Ελλάδα, έχει γίνει το 'μπαλάκι' σε ένα διεθνές παιχνίδι οικονομικής και γεωπολιτικής ισχύος».

2 σχόλια:

  1. Μπορουσαμε και καλυτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις δίκιο, σε μάχη εντυπώσεων εξελίχθηκε στην ουσία η «πρώτη γενική αντίδραση». Ο Σιδηρόδρομος και οι εργαζόμενοι σε αυτόν με δεδομένο τον πόλεμο που δέχονται σε όλα τα επίπεδα, έπρεπε, νομίζω και εγώ, να είναι πιο… ας πούμε συνειδητοποιημένοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια.