http://sidirodromikos-gr.blogspot.com

Στόχος μας τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα ακόμη διαδικτυακό στέκι.

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Ο Ε. Στυλιανίδης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ευρυπίδης Στυλιανίδης, μίλησε στις 18/2 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Νόνη Καραγιάννη και Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για τον ΟΣΕ:

«Η Νέα Δημοκρατία πήρε τον ΟΣΕ με 4 δισ. ευρώ έλλειμμα, έφτασε 9,4 σήμερα, διότι είχε προβεί σε δανεισμούς η προηγούμενη κυβέρνηση και βέβαια, κακώς εμείς το συνεχίσαμε.
Αλλά την ίδια ώρα ξεκίνησε μια διαδικασία εκπόνησης ενός στρατηγικού σχεδιασμού εξυγίανσης και ανάπτυξης του οργανισμού, η οποία είχε αρχίσει να εφαρμόζεται από τον Αύγουστο και να αποδίδει. Και ξαφνικά πάγωσε αυτό το σχέδιο, πάγωσε και ανεβλήθη επ' αόριστο...».

* Για την κατάσταση της Οικονομίας:

«Σε μια σειρά από μέτρα που είναι μεν σκληρά αλλά είναι αναγκαία, βγήκαμε και στη Βουλή και δια των εκπροσώπων μας και στηρίξαμε τα μέτρα αυτά, όχι όλα. Όχι στα αντιλαϊκά, όχι σε αυτά που θίγουν τη ρευστότητα της αγοράς ή τα μεσαία και φτωχά εισοδήματα. Aλλά εκείνα που περικόπτουν τις δαπάνες, τις σπατάλες και δημιουργούν πιθανότητα αύξησης εσόδων για το ελληνικό δημόσιο, τα στηρίξαμε. Θα πρέπει, όμως, ανάλογη συμπεριφορά και στάση να επιδείξει και η κυβέρνηση και δεν το κάνει. Η κυβέρνηση προσπαθεί να επιρρίψει ευθύνες στο παρελθόν, χωρίς να αναγνωρίζει τα θετικά που έγιναν τότε. Kαι την ίδια ώρα προσπαθεί να αποποιηθεί ευθύνες διαχρονικές, που ιστορικά έχει ως χώρος το ΠαΣοΚ για λάθη επιλογών που έκανε κατά το παρελθόν, όταν κυβερνούσε αυτό τον τόπο».

* Για την κυβέρνηση:

«Ο Αντώνης Σαμαράς είχε πει από την αρχή ότι η σχέση αυτή είναι μια αμφίδρομη σχέση. Οτι εμείς στηρίζουμε την κυβέρνηση για να μπορέσει ο τόπος να βγει από τα δύσκολα, χωρίς να υπολογίζουμε το πολιτικό ή άλλο κόστος. Βάζουμε το εθνικό συμφέρον πάνω από το μικροκομματικό. Αλλά δεν μπορεί την ίδια στιγμή που η αντιπολίτευση αναλαμβάνει τις ευθύνες της -και προσφέρει κάτι που η ίδια δεν το απόλαυσε ποτέ ως κυβέρνηση-, η κυβέρνηση να προσπαθεί να γυρίσει πολλά χρόνια πίσω και να ρίξει το ανάθεμα σε όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, προσπαθώντας να εξαιρέσει το μερίδιο της δικής της ευθύνης».

* Για τη Νέα Δημοκρατία:

«Η Νέα Δημοκρατία, αναμφισβήτητα, κάνει την κριτική της για λάθη ή παραλήψεις που έγιναν την τελευταία κυβερνητική της θητεία, από το 2004 έως το 2009 και δεν είμαστε αφελείς να πιστεύουμε ότι χάσαμε για πλάκα. Χάσαμε γιατί κάναμε κάποια λάθη, γιατί ο ελληνικός λαός είχε περισσότερες απαιτήσεις από εμάς. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε το εξής: ότι τα 80 δισ. ευρώ δημόσιο χρέος που δημιουργήθηκαν, τουλάχιστον στο ποσοστό το 90% -δηλαδή τα 70 δισ. ευρώ από αυτά- ήταν αποπληρωμή δανείων που συνήφθησαν πριν το 2004, ήταν χρήματα τα οποία αφορούσαν στρατιωτικές δαπάνες ή παραγγελίες των οποίων είχαν γίνει πριν το 2004 ή νοσοκομειακές ιατρικές συμβάσεις που είχαν γίνει επίσης πριν το 2004. Τα 10 δισ. ευρώ δηλαδή, ως ευθύνη, αναλογούν στην τελευταία εξαετία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια.