http://sidirodromikos-gr.blogspot.com

Στόχος μας τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα ακόμη διαδικτυακό στέκι.

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Κορυφώνεται ο απεργιακός πυρετός


Τρίτη, 9 Μαρτίου 2010 ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Με την 24ωρη πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 11 Μαρτίου κορυφώνουν τα συνδικάτα του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα την αντίθεσή τους στα νέα μέτρα για τη δημοσιονομική εξυγίανση που αποφάσισε η κυβέρνηση. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ συγκροτούν κοινό μέτωπο, με στόχο να διατηρηθούν τα κεκτημένα των μισθωτών.

Στην απεργία της Πέμπτης αναμένεται να συμμετάσχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, νεκρώνοντας τις επιβατικές μεταφορές. Ο χορός των κινητοποιήσεων ξεκίνησε χτες και συνεχίζεται όλη την εβδομάδα. Σήμερα απεργούν οι εφοριακοί, ενώ το κλείσιμο όλων των Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ), μέχρι και την Πέμπτη, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ).

Την Πέμπτη θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία. Δίωρες στάσεις εργασίας, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, πραγματοποιούν έως την ερχόμενη Παρασκευή οι δικαστικοί υπάλληλοι. Στο μεταξύ, συνεχίζεται η κατάληψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στην Πανεπιστημίου από τους πρώην εργαζομένους της Ολυμπιακής, καθώς και η κατάληψη του Εθνικού Τυπογραφείου από υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών, για να μην τυπωθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νόμος για τα νέα οικονομικά μέτρα. Κινητοποιήσεις για την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού και των επιδομάτων προγραμματίζουν και οι αστυνομικοί.

Σε 48ωρη απεργία προσανατολίζεται και η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, αντιδρώντας στην απόφαση για την εγκατάσταση ταμειακών μηχανών χωρίς να έχει προηγηθεί η εγκατάσταση του ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου των εισροών – εκροών. Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι το σύστημα εισροών – εκροών θα λειτουργήσει πολύ σύντομα.

Χωρίς ενημέρωση

Στην 24ωρη απεργία θα μετάσχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, καθώς και οι ενώσεις της, οπότε την προσεχή Πέμπτη δε θα μεταδοθούν ειδήσεις από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και δε θα κυκλοφορήσουν εφημερίδες την επόμενη μέρα. Στην ανακοίνωσή της η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης, που αποφάσισε συμμετοχή στην απεργία, τονίζει ότι διεκδικεί την απόσυρση των πρόσφατων μέτρων που πλήττουν το εισόδημα των εργαζομένων στα ΜΜΕ αλλά και την ίδια την ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια.