http://sidirodromikos-gr.blogspot.com

Στόχος μας τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα ακόμη διαδικτυακό στέκι.

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Τραυμάτισαν τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ


Πρωτοφανή επίθεση δέχθηκε την Παρασκευή ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, στη διάρκεια του συλλαλητηρίου που έγινε στο Σύνταγμα κατά των οικονομικών μέτρων που πήρε η κυβέρνηση.


Ο Γιάννης Παναγόπουλος ετοιμαζόταν να απευθύνει χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους μπροστά στη Βουλή, λίγα λεπτά πριν από τις 14.00, όταν ομάδα συγκεντρωμένων του επιτέθηκε αρχικά με αυγά και γιαούρτια.

Στη συνέχεια, η ομάδα των επιτιθέμενων που βγήκε μέσα από τους διαδηλωτές άρχισε να τον ξυλοκοπά, ρίχνοντάς τον στο έδαφος μαζί με τους συναδέλφους του που προσπάθησαν να τον βοηθήσουν.

Ο κ. Παναγόπουλος φυγαδεύθηκε αιμόφυρτος στη Βουλή και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, χτυπημένος άγρια στο κεφάλι και στο σώμα.

Θύματα της επίθεσης ήταν και άλλα δύο μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ, ενώ στόχος των αγνώστων ήταν οι δημοσιογραφοι και τα τηλεοπτικά συνεργεία, αφού προσπάθησαν με τη βία να τους εμποδίσουν να καταγράψουν τον ξυλοδαρμό.

Την επίθεση καταδίκασαν όλα τα κόμματα, ενώ στη Βουλή επικράτησε ένταση όταν ο Χρήστος Παπουτσής άφησε αιχμές ότι οι δράστες της επίθεσης ανήκαν στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στη Βουλή, ο Χρήστος Παπουτσής άφησε αιχμές ότι τα άτομα που επιτέθηκαν στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ βγήκαν από το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ. "Δεν έχω αντιληφθεί -είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ- αν ακριβώς ο Συνασπισμός, ο πρόεδρός του κ. Τσίπρας και όλοι οι υπόλοιποι έχετε καταδικάσει την πρακτική του λιντσαρίσματος το οποίο γνώρισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ. Ξεκαθαρισμένα πράγματα".

Απαντώντας, ο Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε: "Η καταδίκη του τραμπουκισμού σε βάρος του ποοέδρου της ΓΣΕΕ ήταν απόλυτη, κατηγορηματική και απολύτως ειλικρινής και σαφής από σύσσωμη την κοινοβουλευτική μας ομάδα. Μόνο όποιος είναι τυφλός από φανατισμό αντιαριστερό δεν την είδε και δεν την άκουσε".

Την επίθεση καταδίκασαν όλα τα πολιτικά κόμματα, ενώ το ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει ότι "εκφράζει τη διαφωνία του με όσα διαδραματίστηκαν στο Σύνταγμα σε βάρος του προέδρου της ΓΣΕΕ. Η καταδίκη των θέσεων και του ρόλου της ηγεσίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ πρέπει να είναι με πολιτικά μέσα".

Πριν δεχτεί την επίθεση, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ανακοίνωσε την πραγματοποίηση νέας γενικής πανελλαδικής 24ωρης απεργίας την ερχόμενη Πέμπτη, 11 Μαρτίου, μαζί με την ΑΔΕΔΥ.

Λίγη ώρα μετά τον ξυλοδαρμό του προέδρου της ΓΣΕΕ, ο Μανώλης Γλέζος έπεσε θύμα αστυνομικής αυθαιρεσίας, στο προαύλιο της Βουλής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια.