http://sidirodromikos-gr.blogspot.com

Στόχος μας τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα ακόμη διαδικτυακό στέκι.

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

«Δεν έχουν σχέση με το ΠΑΣΟΚ!»

 
«ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» : Σάββατο, 20 Μαρτίου 2010

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Με «καζάνι που βράζει», παρομοιάζουν την κοινωνία και ειδικότερα τις τάξεις των εργαζομένων που πλήττονται περισσότερα από τα κυβερνητικά μέτρα Λαρισαίοι «πράσινοι» συνδικαλιστές, σε φορείς του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Μιλώντας στην «Ε», γνωστά τοπικά συνδικαλιστικά στελέχη που προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, συμφωνούν στη βασική διαπίστωση ότι τα μέτρα είναι «σκληρά και άδικα», ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις δεν διστάζουν να σημειώσουν ότι «οι πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση δεν έχουν σχέση με την ιδεολογική κατεύθυνση του ΠΑΣΟΚ». Τονίζουν ότι η κοινωνία αιφνιδιάστηκε από τη σκληρότητα των μέτρων και προειδοποιούν ότι και άλλες τυχόν παρόμοιες πολιτικές δεν τις αντέχει η κοινωνία

Στην ουσία, οι τοποθετήσεις των συνδικαλιστών απηχούν την κατάσταση που βρίσκονται ευρύτατα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας και κυρίως όσοι πλήττονται άμεσα από τα μέτρα. Και όλα αυτά, όταν είναι γνωστό ότι το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά διατηρούσε προνομιακές σχέσεις με τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα

Ειδικότερα, για τα μέτρα μιλησαν στην «Ε» το μέλος της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Προσωπικού Αμαξοστοιχιών του ΟΣΕ κ. Κ. Σοφός, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών κ. Αν. Ντάνης και το μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ κ. Κ. Πράπας.

Αναλυτικά:

Ο κ. ΣΟΦΟΣ

O πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Προσωπικού Αμαξοστοιχιών και μέλος της Ν.Ε.: Λάρισας του ΠΑΣΟΚ κ. Σοφός, είναι ευθύς: «Αυτά τα μέτρα δεν θα μπορούσε να τα εκστομίσει υπουργός της Ν.Δ.» τόνισε χαρακτηριστικά και έκανε λόγο για σκληρά και άδικα μέτρα.

Ο κ. Σοφός, επεσήμανε ότι οι σιδηροδρομικοί είναι πολύ προβληματισμένοι και με τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με το μέλλον του σιδηροδρόμου. Μάλιστα όπως είπε αναμένουν με αγωνία τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το μέλλον και τον εκσυγχρονισμό του Σιδηροδρόμου, όπως είπε χαρακτηριστικά, μη θέλοντας να κρύψει την ανησυχία του για περιεχόμενο αυτών των πρωτοβουλιών.

Βεβαίως, επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση της Ν.Δ. για την εκτίναξη των ελλειμμάτων στον ΟΣΕ, αφού όπως υποστήριξε από τα 3,7 δισ. που το παρέλαβε η Ν.Δ. το 2004 το παρέδωσε στα 10 δισ.

Ο κ. ΝΤΑΝΗΣ

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Υπαλλήλων ν. Λάρισας και στέλεχος της ΠΑΣΚ κ. Ανδρέας Ντάνης, κινείται στο ίδιο περίπου μήκος κύματος. Μάλιστα με λυρική διάθεση και απαντώντας στο ερώτημα για το πώς οι συνάδελφοί τους αντιμετώπισαν τις ανακοινώσεις των νέων μέτρων, τόνισε ότι κυριαρχεί «η μελαγχολία της αδικίας». Και αυτό όπως τόνισε «γιατί τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι άδικα και μονόπλευρά προς την πλευρά των δημοσίων υπαλλήλων»

«Δεν περιμέναμε τέτοια στροφή, από το ΠΑΣΟΚ και την πλήρη αποδοχή των μέτρων που επέβαλε η Ε.Ε. υποστηρίζει ο κ. Ντάνης και συμπληρώνει πως αυτή η κυβέρνηση συνδέεται με αποφάσεις μείωσης των μισθών. Παράλληλα ο πρόεδρος των εφοριακών της Λάρισας εξέφρασε αμφιβολίες και για την αποτελεσματικότητα των μέτρων.

Επίσης, θέτει και ζήτημα αποδοτικής λειτουργίας της κρατικής μηχανής, υποστηρίζοντας ότι έξι μήνες μετά τις εκλογές, παρατηρούνται ακόμα προβλήματα σοβαρής λειτουργίας. «Δεν θα είναι υπερβολή αν υποστηρίζει κάποιος πως το κράτος λειτουργεί με αυτόματο πιλότο».

Σχετικά με το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων, ο κ. Ντάνης υπενθύμισε πως οι εφοριακοί είναι ο πρώτος κλάδος που αντέδρασε με τη διοργάνωση απεργιών και προειδοποίησε με νόημα «άλλα μέτρα ο κόσμος δεν αντέχει».

Ο κ. ΠΡΑΠΑΣ

Ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στην κυβέρνηση εμφανίστηκε και ο συνδικαλιστής της ΔΕΗ κ. Κώστας Πράπας. Το μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Ενωσης Τεχνικών ΔΕΗ, αναφέρθηκε χωρίς περιστροφές, στις κυβερνητικές αποφάσεις, χωρίς διάθεση να βρει δικαιολογίες.

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, τόνισε χαρακτηριστικά είναι απαράδεκτα, αφού δεν έχουν σχέση με τον πολιτικό προσανατολισμό και την ιδεολογία του ΠΑΣΟΚ. Προεκλογικά, πολλοί συνάδελφοι στη ΔΕΗ βάλαμε πλάτη και στηρίξαμε προεκλογικά το κόμμα, άλλα τότε μας έλεγαν και άλλα πιστεύαμε».

Με αφορμή και τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ο κ. Πράπας επεσήμανε ότι στις τάξεις των εργαζομένων στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, είναι διάχυτη η πεποίθηση για ανάγκη κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, υποστηρίζοντας ότι τα αιτήματα των εργαζομένων είναι δίκαια. Μάλιστα ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε πως η ΔΕΗ έχει καταβάλλει 80 εκατ. ευρώ για υπερωρίες, σε ιδιώτες εργολάβους, ενώ με αυτά τα λεφτά μπορούσε να τα διαθέσει για πρόσληψη μόνιμου τεχνικού προσωπικού.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια.