http://sidirodromikos-gr.blogspot.com

Στόχος μας τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα ακόμη διαδικτυακό στέκι.

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Προβληματισμός και στο ΠαΣοΚ


«ΤΟ ΒΗΜΑ»
της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΚΡΟΥΣΤΑΛΛΗ Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Οι βουλευτές εκφράζουν επιφυλάξεις για το πώς θα γίνουν δεκτά τα μέτρα από την κοινωνία.

Η προσμονή για την ομιλία του κ. Γ. Παπανδρέου είχε ανεβάσει την ένταση χθες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ. Οι περισσότεροι βουλευτές είχαν επιστρέψει από τις εκλογικές τους περιφέρειες μεταφέροντας ένα κλίμα αναβρασμού στους ψηφοφόρους του κόμματος, ιδίως στους δημοσίους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους.
Στα γραφεία του ΠαΣοΚ, στη Βουλή και στην Ιπποκράτους, έσπασαν τα τηλέφωνα από κόσμο που ήθελε να μιλήσει κάπου για τα προβλήματα και τις ανησυχίες του. Ορισμένοι βουλευτές έλεγαν στο καφενείο της Βουλής ότι ένιωθαν ενοχλημένοι από τη χθεσινή διαδικασία. «Θα έρθει ο Πρωθυπουργός, θα μας ανακοινώσει τις αποφάσεις του, θα χειροκροτήσουμε και θα φύγουμε. Κανένας δεν μας καλεί να πούμε την άποψή μας» παραπονούνταν.

Με λίγα λόγια, η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ χθες το απόγευμα, αποκάλυψε και τον βαθύ προβληματισμό των βουλευτών του Κινήματος για το πώς θα δικαιολογήσουν τα επώδυνα μέτρα στις περιφέρειές τους, έστω και αν ακόμη και η κοινή γνώμη τα θεωρεί αναγκαία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χ. Καστανίδη, ο οποίος τόνισε ότι «η περικοπή του 14ου μισθού θα βάλει στην ψύξη την οικονομία» .

Κορυφαία στελέχη του κόμματος σημείωναν επίσης, ότι αν τα μέτρα είχαν υλοποιηθεί νωρίτερα, ίσως να μην υπήρχε ανάγκη να προχωρήσει η κυβέρνηση σε τρίτο «πακέτο» έκτακτων μέτρων. Κάποιοι απλώς ανέμεναν σιωπηλοί την ομιλία του κ. Παπανδρέου. Με αυτό το κλίμα δεν είναι παράξενο που ο Πρωθυπουργός χειροκροτήθηκε χλιαρά όταν μπήκε στην αίθουσα της Γερουσίας, όπου συνεδρίαζε η Κοινοβουλευτική Ομάδα, ούτε ότι χρειάστηκε η συμβολή του κ. Απ. Κακλαμάνη για να αποσπάσει το πρώτο χειροκρότημα από τους βουλευτές του.

Ούτε η ομιλία του Πρωθυπουργού έδειξε να καθησυχάζει τους βουλευτές. Γεμάτη με δραματικές λέξεις και εκφράσεις, όπως «εφιαλτικό σενάριο», «καταστροφή», «χρεοκοπία», «ασφυξία πληρωμών», «κατάσταση πολέμου», «ιστορική ευθύνη, ενέτεινε τους προβληματισμούς τους. Τη στιγμή όμως που ανέβασε τους τόνους, που χτύπησε τη γροθιά του στο βήμα, ήταν όταν μίλησε για το «ελπιδοφόρο νέο ρεύμα των απλών ανθρώπων του μόχθου που μας λένε επιτακτικά “να τελειώνουμε επιτέλους με τη σαπίλα”» χειροκροτήθηκε αυθόρμητα, θερμά και παρατεταμένα από τους βουλευτές του.

Οταν ολοκλήρωσε την ομιλία του, ο κ. Παπανδρέου βγήκε αμέσως από την αίθουσα. Ο κ. Κακλαμάνης προσπαθούσε να πιάσει κλίμα λέγοντας στους συνομιλητές του «ε, σε τέτοιες σημαντικές στιγμές χρειάζεται και λίγο συναίσθημα». Ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου μιλούσε για «ιστορική ομιλία», ορισμένοι βουλευτές ομολογούσαν ότι συγκινήθηκαν. Η πλειονότητα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ αποχώρησε σιωπηλή και προβληματισμένη. «Πάνε και οι κόκκινες γραμμές και όλα. Θα κάνουμε ό,τι θέλει ο Ολι Ρεν και οι πιστωτές» ψιθύριζαν ορισμένοι. «Αν τα μέτρα δεν είναι δίκαια δεν θα σταθούμε ούτε μέρα» έλεγαν.


Σχόλιο δικό μας: Η ανάρτηση δεν αφορά μόνο τους Σιδηροδρομικούς αλλά όλους τους εργαζόμενους που πληρώνουν ακριβά το μάρμαρο (που έκλεψαν άλλοι). Στεκόμαστε σε μερικά σημεία όπως «πάνε οι κόκκινες γραμμές και όλα», «θα κάνουμε ότι θέλει ο Όλι Ρεν και οι πιστωτές», «θα χειροκροτήσουμε και θα φύγουμε, κανένας δεν μας καλεί να πούμε την άποψή μας». Και αναρωτιόμαστε: Ο Ελληνικός λαός ψήφισε τον Όλι Ρεν και το ΔΝΤ; Έτσι ξέρει να κυβερνήσει κι η γιαγιά μου!



Το άρθρο είναι από μία κατ’ εξοχήν ΠΑΣΟΚόφιλη εφημερίδα, έχει μεγάλη σημασία και αυτό!

Θα είχε ενδιαφέρον η άποψη των συναδέλφων και φίλων που πίστεψαν προεκλογικά σε διαφορετικά πράγματα! Μην επιβάλετε στον εαυτό σας τη σιωπή. Εκφράστε την αγανάκτησή σας! (Αν βέβαια υπάρχει!)

Με ποιους μπλέξαμε θεέ μου;




4 σχόλια:

  1. Με ποιους μπλεξαμε...
    απο ποιους ξεμπλεξαμε...
    με ποιους θα ξαναμπλεξουμε....
    ΜΠΛΕΞΑΜΕ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΑ ΧΑ ΧΑ !!

    ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΤΙ ΚΑΛΑ!!!

    ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΤΟΝ ΓΑΠ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΑΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΑΒΙΩΝΕ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΤΟΥ 80-89!!!


    ΧΑ ΧΑ ΧΑ !!!

    ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ!!

    ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΑΧΡΗΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ!!!


    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΓΑΠ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ!!!!

    ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΑΥΤΟ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑ!!

    ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΙΜΩΡΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΙΦΗΣΑΤΕ!

    ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΩ!!!!


    ΩΧ ΤΙ ΚΑΛΑ !!!!

    ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ 1,5 + 1,5 ΕΤΣΙ;

    ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι να κάνουμε με ότι τη βρίσκει ο καθένας!
    Αν εσύ τη βρίσκεις να πληρώνεις ακριβά το μάρμαρο που έκλεψαν κάποιοι άλλοι, αρκεί που το πληρώνουν και αυτοί που ψήφισαν τον ΓΑΠ, τι να πω εγώ. Σε αφήνω να το χαρείς!
    Αν μπορούσα κάτι να αλλάξω σε αυτή τη Χώρα θα ξεκινούσα από την τριτοκοσμική νοοτροπία με τα σύνδρομα του τύπου «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η εφαρμογή του προγράμματος αναδιανομής της φτώχιας, της εξαθλίωσης, της αστάθειας και χρεοκοπίας πάει καλά. Οι κλέφτες του δημόσιου πλούτου και οι κερδοσκόποι ούτε στα καλύτερα όνειρά τους δεν περίμεναν τέτοια εξέλιξη.

    Στην αρχή, προεκλογικά, είχαν ανησυχήσει.

    Άκουγαν για αναδιανομή πλούτου για φορολόγηση των εχόντων και κατεχόντων και τρόμαξαν.

    Τώρα ησύχασαν.

    Δεν τους ακούμπησε για ακόμη μία φορά η κρίση.

    Τα κλοπιμαία του δημοσίου πλούτου και των ταμείων θα την πληρώσουν ακόμη μία φορά τα γνωστά συμπαθητικά ζώα. Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.

    Πάντως άκουσα και ένα ακόμη καλό ανέκδοτο, τα μέτρα λέει είναι έξω από το ιδεολογικό πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ. Καλύτερο από εκείνο που είπε ο ΓΑΠ, πως οι άνθρωποι του μόχθου τον σταμάτησαν στο δρόμο και του πρόσφεραν ένα μισθό για την πατρίδα.
    Όλο ανέκδοτα μας λένε τώρα τελευταία μπας και ξεγελαστούμε και χαμογελάσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια.