http://sidirodromikos-gr.blogspot.com

Στόχος μας τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα ακόμη διαδικτυακό στέκι.

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Στην Αθήνα ο πρόεδρος του κινεζικού ομίλου Cοsco

 
Σειρά συναντήσεων με κυβερνητικά στελέχη και οικονομικούς παράγοντες θα έχει στην Αθήνα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του κινεζικού ομίλου Cοsco κ. Γουέι Τζιανφού, ο οποίος επισκέπτεται από σήμερα την Ελλάδα.

Η Cοsco έχει επενδύσει στον εμπορευματικό σταθμό του ΟΛΠ και πλέον ενδιαφέρεται να αποκτήσει δραστηριότητες ΟΣΕ, τη Ναυπηγοεπισκευαστική Βάση Περάματος, αλλά και τη διαχείριση του λιμένα Βόλου.

Αύριο ο κ. Γουέι θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια , ενώ πριν από την επίσημη επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο θα έχει συνάντηση με την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη .

Μεθαύριο ο Κινέζος αξιωματούχος θα συναντηθεί με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δ. Ρέππα, με τον οποίο και αναμένεται να συζητήσει την προοπτική συνεργασίας του κινεζικού ομίλου με τον ΟΣΕ, αλλά και το Θριάσιο Πεδίο, καθώς επίσης και τα μοντέλα της συνεργασίας αυτής.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, ο διεθνής διαγωνισμός για το Θριάσιο Πεδίο θα προβλέπει πως το οικονομικό αντάλλαγμα του παραχωρησιούχου προς τη ΓΑΙΑΟΣΕ θα περιλαμβάνει ελάχιστο ετήσιο αντάλλαγμα, αλλά και ποσοστό επί του κύκλου εργασιών της εταιρείας παραχώρησης, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι χαμηλότερο από το ελάχιστο ετήσιο αντάλλαγμα. Επιπλέον, στη ΓΑΙΑΟΣΕ θα μεταβιβαστεί το 15% των μετοχών της εταιρείας παραχώρησης.

Την Παρασκευή ο πρόεδρος του ομίλου Cosco θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια.