http://sidirodromikos-gr.blogspot.com

Στόχος μας τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα ακόμη διαδικτυακό στέκι.

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Ποινική δίωξη κατά του Τάσου Μαντέλη

 
Ποινική δίωξη κατά του Τάσου Μαντέλη

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του πρώην υπουργού από την εισαγγελία, την ώρα που παραμένει άγνωστο αν βρίσκεται στην Ελλάδα ή αν έχει αναχωρήσει για το Αζερμπαϊτζάν.

Εντολή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα για τον πρώην υπουργό Τάσο Μαντέλη εξέδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών κ. Ιωάννης Σακελλάκος, έπειτα από εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε, μετά την παραδοχή του κ. Μαντέλη στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για αποδοχή χρημάτων ως χορηγία από τη Siemens.

Την ίδια ώρα παραμένει άγνωστο αν ο κ. Μαντέλης, που είναι κατηγορούμενος για τον έγκλημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, παραμένει ακόμα στην Ελλάδα ή αναχώρησε το βράδυ της Τετάρτης για το Αζερμπαϊτζάν όπου ζει και εργάζεται.

-----------------------------------------------------------------
Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του Μαντέλη

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελείας Εφετών κ. Ιωάννης Σακελάκος, απήγγειλε την κακουργηματική κατηγορία σε βάρος του πρώην υπουργού, με βάση τη χθεσινή κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Siemens, αλλά και στοιχεία από το άνοιγμα τραπεζικών του λογαριασμών στην Ελβετία, που κρίνονται ικανές ενδείξεις για τη διάπραξη του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η κατηγορία είχε ασκηθεί στην ΙΝREM για την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens από τον Εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Αθανασίου, που είχε διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια.