http://sidirodromikos-gr.blogspot.com

Στόχος μας τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα ακόμη διαδικτυακό στέκι.

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Σχέδιο εξυγίανσης ή βαρβαρότητα;

 
«ο Δημ. Ρέππας σημείωσε πως τα δρομολόγια με πληρότητα θέσεων κάτω του 50% θα διακοπούν,»

Προσεχώς το «σχέδιο εξυγίανσης» του ΟΣΕ

Ως μνημείο κακοδιαχείρισης και διαφθοράς παρουσίασε χθες τον ΟΣΕ ο υπουργός Υποδομών Δημ. Ρέππας, επαναλαμβάνοντας ότι τις επόμενες εβδομάδες θα παρουσιαστεί το σχέδιο εξυγίανσης της πιο προβληματικής επιχείρησης της χώρας.

Αναφερόμενος σε ένα γενικό πλαίσιο εξορθολογισμού της λειτουργίας του ΟΣΕ, ο Δημ. Ρέππας σημείωσε πως τα δρομολόγια με πληρότητα θέσεων κάτω του 50% θα διακοπούν, ενώ θα γίνει μια προσπάθεια προκειμένου κάποιες γραμμές να επιδοτούνται στο πρότυπο των «άγονων» αεροπορικών δρομολογίων. Σημειώνεται πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται και το ενδεχόμενο να μετάσχει στην επιδότηση ορισμένων σιδηροδρομικών δρομολογίων η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οσον αφορά το προσωπικό του ΟΣΕ, αποκλείεται κάθε σκέψη εθελούσιας εξόδου, ενώ θα συνταξιοδοτηθούν όσοι έχουν θεμελιώσει σχετικό δικαίωμα. Παράλληλα, υπό επεξεργασία βρίσκεται ένα σχέδιο μετατάξεων για ορισμένους εργαζόμενους, ενώ την ίδια στιγμή δρομολογούνται και αυξήσεις στα εισιτήρια. Η κυβέρνηση επιδιώκει, επίσης, τη σύναψη συμφωνίας συνεργασίας με στρατηγικό εταίρο, με στελέχη του υπουργείου Υποδομών να «φωτογραφίζουν» ως ιδανικούς συνεταίρους κάποια από τις σιδηροδρομικές εταιρείες της Γαλλίας, της Γερμανίας ή του Βελγίου.

Ο Δημ. Ρέππας σχολίασε και το πρόστιμο που επέβαλε η Νομαρχία Αθηνών στην ΕΡΓΟΣΕ για τον σταθμό του προαστιακού στη Μεταμόρφωση, λέγοντας πως η κύρωση αποτελεί «βραβείο παραλογισμού του ελληνικού κράτους... Για έργο του Δημοσίου επιβάλλεται πρόστιμο από άλλη δημόσια υπηρεσία».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια.