http://sidirodromikos-gr.blogspot.com

Στόχος μας τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα ακόμη διαδικτυακό στέκι.

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Ενδιαφέρουσα ανάρτηση στο blog «αριστερά στον ΟΣΕ»

   
Λάβαμε με email και αναδημοσιεύουμε το σύνδεσμο για μία ενδιαφέρουσα ανάρτηση απο το blog «αριστερά στον ΟΣΕ». Έχει τον ευρηματικό τίτλο «ΤΙ ΕΙΠΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ!» και αναφέρεται την συνεδρίαση της "ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ..." της Βουλής για το διορισμό των κκ ΘΕΟΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και ΖΗΛΙΑΣΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.

Εμάς μας ικανοποίησε που παραδέχθηκαν ότι:

«Το χρέος (του ΟΣΕ) είναι αποτέλεσμα των ελλειμμάτων, τα οποία άρχισαν να δημιουργούνται σταδιακά από το 1981, όταν η Κυβέρνηση σταδιακά μείωνε την επιχορήγηση προς τον ΟΣΕ για το σύνολο του ελλείμματος του, υποχρεώνοντας τον, ταυτόχρονα να δανείζεται για να καλύψει τη διαφορά. Η κατάσταση επιδεινώθηκε τραγικά μετά το 2002, οπότε η επιχορήγηση έπαψε πλήρως να υφίσταται για τον ΟΣΕ κι έτσι ο ΟΣΕ υποχρεώθηκε να καλύπτει με δανεισμό το σύνολο των ελλειμμάτων του, αλλά και ένα σημαντικό μέρος των επενδύσεων του...»

«... Δεν καταβάλλονται από το κράτος υπηρεσίες γενικού οικονομικού ενδιαφέροντος και υποχρεώσεις δημόσιων υπηρεσιών για την κάλυψη άγονων γραμμών αφενός και μειωμένων εισιτηρίων ειδικών κατηγοριών αφετέρου. Για παράδειγμα, στις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές μεταφορές υπάρχει επιδότηση άγονων γραμμών, ενώ στα τρένα δεν υπάρχει...»

«... Νομίζω ότι είναι ενδεχομένως παγκόσμιο φαινόμενο - παγκόσμια πρώτη - ένας φορέας, ο οποίος υλοποιεί υποδομές σε μιά χώρα, να τις υλοποιεί χρηματοδοτώντας τες απο δανεισμό και όχι από το Π.Δ.Ε. (της χώρας) ...»


1 σχόλιο:

  1. Τα αυτονόητα και γνωστά εις τους παροικούντας την Ιερουσαλήμ, αλλά οι αργυρώνητοί κονδυλοφόροι και κάποιοι τέως (αλλά και νύν) Υπουργοί και παρατρεχάμενοι, επιμένουν να τα ξεχνάνε και να τα διαστρεβλώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια.