http://sidirodromikos-gr.blogspot.com

Στόχος μας τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα ακόμη διαδικτυακό στέκι.

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

12χρονος κεραυνοβολήθηκε από 25.000 βολτ

 
Παραλίγο να πληρώσει με τη ζωή του το πάθος του για το γκράφιτι ένας 12χρονος, ο οποίος μπήκε στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στη Λάρισα και κεραυνοβολήθηκε από 25.000 βολτ.

Ο 12χρονος μαζί με έναν φίλο του μπήκαν κρυφά στο κεντρικό αμαξοστάσιο του ΟΣΕ και άρχισαν να βάφουν τα βαγόνια των τρένων. Το θύμα ανέβηκε σε ένα από αυτά και χωρίς να αγγίξει τα καλώδια, χτυπήθηκε από το ηλεκτρικό ρεύμα. Στη συγκεκριμένη γραμμή περνά ρεύμα υψηλής τάσης, καθώς διέρχεται η ηλεκτροκίνηση, και το αγόρι κεραυνοβολήθηκε, μόνο με την τυχαία επαφή του σώματός του στα καλώδια.

Ο ανήλικος μεταφέρθηκε αρχικά στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι φέρει εγκαύματα Α’ και Β’ βαθμού και επειδή δεν υπάρχει μονάδα για τέτοια περιστατικά, ζητήθηκε η μεταφορά του στην Αθήνα. Ο 12χρονος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία», όπου η κατάσταση της υγείας του είναι σοβαρή, αλλά οι γιατροί είναι αισιόδοξοι και ευελπιστούν ότι θα εξελιχθεί ικανοποιητικά.

Είναι η δεύτερη φορά κατά το πρόσφατο παρελθόν που νεαρός κεραυνοβολείται από ηλεκτρικό ρεύμα στη διάρκεια γκράφιτι - ο πρώτος μάλιστα έχασε τη ζωή του. Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από ενάμιση χρόνο με θύμα έναν 23χρονο, ο οποίος έχασε την ισορροπία του και έπεσε στις γραμμές του τρένου, την ώρα που έκανε γκράφιτι με φίλους του στον σταθμό Ανω Πατησίων. Οταν οι φίλοι του 23χρονου διαπίστωσαν ότι είχε χάσει τη ζωή του, τον άφησαν έξω από το δημαρχείο Νέας Φιλαδέλφειας και ειδοποίησαν από καρτοτηλέφωνο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, λέγοντας τι είχε συμβεί.
 
Σχόλιο δικό μας: Τι πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο απο το να έχουν πρόσβαση τα 12χρονα στο χώρο στάθμευσης επιβαταμαξών, να ανεβαίνουν πάνω στα οχήματα δίπλα στα καλώδια των 25000 volt και να επιδίδονται στο θεάρεστο έργο της ρύπανσης με γκράφιτυ.
Μήπως να τους διευκολύνουμε βάζοντας και καμιά σκάλα;
Πόσα πληρώνει ο «υπερχρεωμένος» ΟΣΕ για φύλακες εγκαταστάσεων και εταιρίες security;
Η βρεγμένη σανίδα είναι λίγη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια.