http://sidirodromikos-gr.blogspot.com

Στόχος μας τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα ακόμη διαδικτυακό στέκι.

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

ΠΑΣΟΚ: Αμηχανία και αντιδράσεις προκάλεσε η προσφυγή

 
 
Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος εξέφρασε την πρώτη αντίρρηση από το ΠΑΣΟΚ για την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης και το ΔΝΤ - και μάλιστα λίγη ώρα πριν από την επισημοποίησή της. Η αντίδρασή του εκφράζει εκατοντάδες στελέχη του κόμματος, βουλευτές, ακόμα και κυβερνητικά στελέχη.

Στην ανοικτή επιστολή που έστειλε στον Γ. Παπανδρέου την Παρασκευή το πρωί αναφέρονται με σαφή τρόπο και οι αντιρρήσεις με την πολιτική αλλά και με το οικονομικό επιτελείο: «Στις 4 Οκτώβρη του 2009 ο ελληνικός λαός σου έδωσε την εντολή να ανορθώσεις τη χώρα μετά τη δεξιά λεηλασία και τη συσσώρευση λαθών απ' τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Αυτήν την εντολή στην έδωσε και το σύνολο του ΠΑΣΟΚ, γιατί όλοι πίστεψαν πως θα ακολουθήσεις ένα ριζοσπαστικό, σοσιαλιστικό δρόμο, με το λαϊκό συμφέρον στην πρώτη γραμμή. Δε σου την έδωσε για να την καταχραστούν οι ακραία νεοφιλελεύθεροι συνεργάτες σου και με πρόσχημα εσένα και το ηθικό σου ανάστημα να διασύρουν τη χώρα σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης».

Αν και η απόφαση ήταν αναμενόμενη, η επισημοποίησή της προκάλεσε μούδιασμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Στο Υπουργικό Συμβούλιο της Πέμπτης ακούστηκαν οι ενστάσεις σε ό,τι αφορά τα μέτρα που ζητά το ΔΝΤ.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΚΟ του δεν είναι έτοιμοι να στηρίξουν την κυβερνητική απόφαση, αντιδρούν δε σε κάθε ιδέα να υποστηρίξουν την υλοποίηση των μέτρων που αναμένεται ότι θα ληφθούν.
 
Σχόλιο δικό μας: Εδώ έχουμε την ξεκάθαρη παραδοχή ότι τη χώρα τη διέσυραν σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης οι ακραία νεοφιλελεύθεροι στενοί συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου. Κάτι που όλοι ξέρουν αλλά θέλει τόλμη και θάρος να το παραδεχτούν!

2 σχόλια:

  1. Στο ΠΑΣΟΚ ξεχνούν ότι μπορείς να ψεύδεσαι σε λίγους για πολύ ή σε πολλούς για λίγο, εκείνο που δεν μπορείς να κάνεις είναι να ψεύδεσαι σε πολλούς για πολύ…
    Θα τα εισπράξουν σύντομα… όπως οι Ούγγροι «Σοσιαλιστές»!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. στο ελικοπτερο χωραει ο παγκαλος?
    αφηστε τον πισω για να χουμε να παιζουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια.