http://sidirodromikos-gr.blogspot.com

Στόχος μας τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα ακόμη διαδικτυακό στέκι.

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Αεροδρόμιο, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ προς αποκρατικοποίηση

 
Στην αιχμή του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων θα βρεθούν το αμέσως επόμενο διάστημα πολλές επιχειρήσεις και οργανισμοί που υπάγονται στην αρμοδιότητα του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Ο ΟΣΕ, τα ΕΛΤΑ και ο Διεθνής Αερολιμένας της Αθήνας θα αποτελέσουν τη δυναμική συμμετοχή του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που προωθεί εσπευσμένα η κυβέρνηση προκειμένου να αυξήσει τα έσοδά της αλλά και να μειώσει τις δαπάνες ζημιογόνων οργανισμών.

Πέραν των τριών αυτών επιχειρήσεων, αλλαγές θα προωθηθούν και στην περίπτωση του ΟΑΣΑ, οργανισμού που επίσης αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα λόγω των μεγάλων ελλειμμάτων, ενώ στο προσκήνιο επανέρχεται, για μία ακόμη φορά, η αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων μέσω σύμπραξης με ιδιώτες.

Η κάθε επιχείρηση αποτελεί ξεχωριστή και ιδιαίτερη περίπτωση και ανάλογα χαρακτηριστικά θα πρέπει βέβαια να έχει και η λύση που θα δοθεί. Ευκολότερα μοιάζουν τα πράγματα στις περιπτώσεις των ΕΛΤΑ και του αεροδρομίου "Ελευθέριος Βενιζέλος", δύο επιχειρήσεων με θετική λειτουργία, από τις οποίες το Δημόσιο προσδοκά ότι θα αποκομίσει σημαντικά οφέλη μέσω της εισαγωγής των μετοχών τους στο χρηματιστήριο.

Αντίθετα, δυσεπίλυτοι γρίφοι μοιάζουν ο ΟΣΕ αλλά και ο ΟΑΣΑ, δύο δημόσιοι οργανισμοί με βαριά ελλειμματική λειτουργία, για τους οποίους αναζητείται επειγόντως λύση.
  ----------------------
Σημείωση δική μας:
Υπενθυμίζουμε τη δήλωση Ρέππα (και ζυγίζουμε την αξιοπιστία):

«ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο ΟΣΕ θα ιδιωτικοποιηθεί;

Δ. ΡΕΠΠΑΣ: Ο ΟΣΕ θα παραμείνει δημόσιος και ο χαρακτήρας του θα είναι κοινωνικός. Πρέπει να γίνουν όμως εξυγιαντικές αλλαγές.»

2 σχόλια:

  1. Ο Ρέππας όταν λέει ΟΣΕ εννοεί ΟΣΕ/ΕΔΙΣΥ δηλαδή υποδομή που εννοείται ότι μένει στο κράτος κατ' αντιστοιχία με τους δρόμους.
    Το Υπουργείο Οικονομίας και οι υπόλοιποι, όταν λένε ΟΣΕ εννοούν τραίνα ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Προαστιακός κλπ, για τα οποία ψάχνουν "κουμπαράκια"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν πειράζει κύριοι,να κλείσει τελείως ο ΟΣΕ και να απολυθείτε όλοι μηδενός εξαιρουμένου και χωρίς μετατάξεις και άλλα άδικα μέτρα.Τόσα χρόνια καλά περνούσατε,καιρός να πληρώσετε ακόμα και για αμαρτίες που δεν έχετε κάνει εσείς αλλά άλλοι.Πού είναι κύριοι οι συνδικαλιστές σας να πάρουν "μπάλα" τα κανάλια να πουν στους βλάκες ότι ο ΟΣΕ παίρνει δάνεια για τα έργα του;Πού είναι οι συνδικαλιστές σας να πουν με ακρίβεια και αποδείξεις πόσα παίρνουν οι μηχανοδηγοί και για πόσες ώρες εργασίας;Πού είναι οι συνδικαλιστές σας να πουν για τα ηλίθια δρομολόγια στην Πελοπόννησο;Κοιμούνται.Και τον ύπνο τους θα τον πληρώσουν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στον όμιλο.Είμαι φανατικός σιδηροδρομόφιλος,και χρήστης αυτού του μέσου,αλλά όταν ακούω τον κόσμο να βράζει για τους ΟΣΕτζίδες,δεν μπορώ να κάνω κάτι.Δεν είμαι ΟΣΕτζης και "δεν ξέρω".Εσείς που ξέρετε,τι κάνετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια.