http://sidirodromikos-gr.blogspot.com

Στόχος μας τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα ακόμη διαδικτυακό στέκι.

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Δεν ήμαστε μόνοι μας.

 
Συνάδελφοι δεν βάλλεται μόνο ο Σιδηρόδρομος. Δεν είμαστε μόνοι μας. Η Ελλάδα ήταν απλά η αρχή και ο Ελληνικός Σιδηρόδρομος ένα από τα πολλά ασημικά για ξεπούλημα.

Κοιτάξτε γύρω σας.

Ο ανεξέλεγκτος καπιταλισμός της «οικονομίας των χρηματιστηρίων», είναι ένα έκτρωμα, ένας αιμοδιψής και θλιβερός Κάϊν που θρέφεται με δυστυχία και αίμα και αποδίδει τα ίδια.

Σαν ένας άλλος Οιδίποδας γεννήθηκε και γιγαντώθηκε μέσα στα σπλάχνα της Ευρώπης η οποία Ευρώπη σαν Ιοκάστη εκπορνεύτηκε μαζί του. Το αποτέλεσμα αυτής της αιμομιξίας εξαπλώθηκε, γιγαντώθηκε, επικράτησε και κυβερνά σήμερα τον πλανήτη μας.

Στην μικρή Ελλάδα μας αυτό το έκτρωμα, στις μέρες που διανύουμε, μετάλλαξε και εξαφάνισε το άλλο έκτρωμα που ήθελε να ονομάζεται σοσιαλιστικό κίνημα. Στον πολιτικό μας χάρτη ο «σοσιαλιστικός» χώρος είναι κενός, το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή είναι τόσο δεξιά που ο ΛΑ.Ο.Σ. θα το κατηγορήσει για σεξουαλική παρενόχληση.

Μειώνουν τις δαπάνες για την παιδία, την υγεία, παγώνουν και περικόπτουν μισθούς και συντάξεις, καταλύουν το κράτος πρόνοιας, παίζουν τις ζωές του λαού στο χρηματιστήριο και ανεβοκατεβάζουν την αξία μας ανάλογα με το πώς τους βολεύει να κερδοσκοπήσουν.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε ένα τρομερό λάθος. Δεν θωράκισε το νόμισμά της απέναντι στους κερδοσκόπους. Αλλά ίσως συνειδητά έκανε ακόμη ένα λάθος. Αγνόησε ή ξέχασε ότι τα νομίσματα είναι για να χρησιμοποιούνται από τους ανθρώπους στις συναλλαγές τους και δεν πρέπει οι άνθρωποι για να χρησιμοποιούνται για να δημιουργούνται ισχυρά νομίσματα.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η συνεχώς επεκτεινόμενη αναταραχή σε όλη τη Ευρώπη. Οι εργαζόμενοι κατά εκατομμύρια απεργούν, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Γαλλία αλλά και στην Ιταλία και την Ρουμανία όπου αυτή την εβδομάδα ίσως ανατραπεί η κυβέρνηση. (Το δικό μας ακροδεξιό έκτρωμα με σοσιαλιστικό δέρμα πιθανολογείται ότι αντέχει μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές)

Οι αλλαγές που θα έρθουν θα είναι ραγδαίες. Το αφρίζων ποτάμι των λαών που καταδυναστεύονται σήμερα από τις κυβερνήσεις των χρηματιστών και των κερδοσκόπων θα πνίξει στο πέρασμά του όλους αυτούς τους Μίδες, τους βασιλείς, τους ανόητους που έκαναν το λάθος να θεωρούν τον εαυτό τους διαφορετικό από το ανθρώπινο είδος.

Ο Σιδηρόδρομος αν και μέσο μεταφοράς καθαρά στεριανό θα περάσει από «σαράντα κύματα» θα επιβιώσει όμως. Εμείς δεν ξέρω αν θα αντέξουμε μέχρι τότε, γι’ αυτό όλοι μαζί στους δρόμους, τώρα, με πανό την ψυχή μας που γράφει δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια.

Ένας αγανακτισμένος και πολύ θυμωμένος Σιδηροδρομικός
 

2 σχόλια:

  1. Το ΠΑΣΟΚ εκτός από την μεταλλαγή του και τη μετακόμιση του στα ακροδεξιά προάστια του πολιτικού χάρτη της Ελλάδας έχει και κάτι άλλο που το βαρύνει.

    Την εξαπάτηση των ψηφοφόρων του.

    Αλλιώς είναι να πεις προεκλογικά ότι θα ακολουθήσεις πολιτική που προστατεύει το χρηματοπιστωτικό κατεστημένο, και ταυτόχρονα εξαφανίζει τα μεσαία κοινωνικά στρώματα και καταλύει το κράτος πρόνοιας.
    Να πεις ότι θα μειώσεις μισθούς και συντάξεις και
    Να πεις ότι θα καταστρέψεις τα δανεισμένα νοικοκυριά αφήνοντας ίδια τα δάνειά τους και μειώνοντας δραστικά τις αποδοχές τους.
    Αν το έκανε αυτό το ΠΑΣΟΚ θα ήταν τουλάχιστον τίμιο.

    Όμως οι «σοσιαλιστές» μας προτίμησαν προεκλογικά να τάξουν αυξήσεις, πράσινη ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη, κράτος πρόνοιας και σχέδιο εξόδου από την κρίση και αμέσως μετά τις εκλογές ακολούθησαν την πολιτική της Goldman sacks, άρχισαν να «παρενοχλούν σεξουαλικά» το κόμμα του ΛΑ.Ο.Σ. ακολουθώντας πολιτική που τους υπαγορεύουν οι χρηματιστές και οι κερδοσκόποι. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΤΙΜΟ, ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ.

    Το κόμμα του ΛΑ.Ο.Σ. και η Ντόρα ψήφισαν το μνημόνιο

    Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε μερικοί - μερικοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια.