http://sidirodromikos-gr.blogspot.com

Στόχος μας τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα ακόμη διαδικτυακό στέκι.

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΚΕ ΗΛΠΑΠ

 
(Όταν λέμε δεν είμαστε μόνοι μας, αυτά εννοούμε! )



“ΒΟΜΒΑ” ΠΑΣΚΕ: «ΔΕΞΙΑ ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΚΕ ΗΛΠΑΠ


Κυριακή, 20 Ιουνίου 2010



Ιούνης 2010

Συν/φοι – φισσες



Στην πιο σκληρή συγκυρία για όλους τους συναδέρφους στο χώρο μας, με την άδικη εφαρμογή του εκτρώματος των περικοπών μισθών εργασίας και μόχθου, με την ισοπέδωση ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας, με τις απολύσεις εξπρές εργαζομένων (ΜΕΤΡΟ), θα πρέπει όλοι μας να αντιμετωπίσουμε αυτή την κυβέρνηση, ως μια δεξιά αδίστακτη κυβέρνηση, που σαν αποτέλεσμα θα έχει, ο απλός λαός αυτής της χώρας, να νιώθει στον ίδιο του τον τόπο ως πρόσφυγας ή λαθρομετανάστης!!!!!

Σίγουρα οι εργαζόμενοι κατανοούν το μέγεθος του προβλήματος που βρίσκεται η χώρα και βάζουν πλάτη όσο και όπως μπορούν, αλλά θέλουν και αποτελέσματα, θέλουν δικαίωση και δικαιοσύνη, να μπουν επιτέλους κάποιοι φυλακή, να γίνουν δεσμεύσεις περιουσιών, να πληρώσουν οι πραγματικά υπεύθυνοι.

Συνάδερφοι, μέσα σε αυτή την σκληρή πραγματικότητα εμείς πρέπει να δώσουμε και μια άλλη μάχη. Έναν αγώνα βιωσιμότητας και προοπτικής του κλάδου μας. Και όντως μόνο σε αυτόν τον αγώνα υπάρχει ορίζοντας αισιοδοξίας.

Θέμα συγχώνευσης με την ΕΘΕΛ δεν υφίσταται πλέον.

Η ενοποίησή μας με το ΤΡΑΜ σε πολύ λίγους μήνες θα είναι πραγματικότητα, ή θα μείνουμε μόνοι μας κάτω από έναν δημόσιο ενιαίο φορέα Α.Σ.

Ο Η.Λ.Π.Α.Π. πολύ σύντομα θα προγραμματίσει τις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού για την επόμενη τριετία (φυσικά με ΑΣΕΠ).

Οι συνάδερφοι που αποχωρούν με σύνταξη θα παραμένουν ιατροφαρμακευτικά στο ταμείο μας. Σας παραθέτουμε επακριβώς τη διάταξη όπως έχει κατατεθεί και θα ψηφιστεί σε λίγες μέρες στη Βουλή.

« Οι ασφαλισμένοι του Τομέα Ασθένειας Προσωπικού ΗΛΠΑΠ του Κλάδου Υγείας του ΤΑΥΤΕΚΩ, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους μετά τη συνταξιοδότησή τους, παραμένουν στην ασφάλιση του εν λόγω Τομέα και εξαιρούνται από την ασφάλιση του κλάδου ασθενείας του Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ.

Το Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ. υποχρεούται να παρακρατεί, από το ποσό της καταβαλλόμενης σύνταξης την προβλεπόμενη εισφορά για την ασφάλιση συνταξιούχων και να αποδίδει αυτήν στο ΤΑΥΤΕΚΩ/ Τομέας Ασθένειας Προσωπικού ΗΛΠΑΠ».

Εμείς συνάδερφοι έχουμε αναφερθεί σε όλες τις προηγούμενες ανακοινώσεις μας πως οραματιζόμαστε τη συνέχεια του Η.Λ.Π.Α.Π.

Για αυτό το όραμα παλεύουμε αυτή η προοπτική αξίζει στους συναδέρφους μας.

Συνάδερφοι, την Τετάρτη 23 και Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010 διεξάγονται εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (Π.Υ.Σ. – Δ.Υ.Σ.).

Η θητεία των εκπροσώπων μας σε αυτά έχει λήξει. Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια συγκροτούνται για την εφαρμογή του οργανογράμματος και την ομαλότερη λειτουργία της εταιρείας.

Τελευταία φορά που λειτούργησαν ήταν το 2003!!!!!!!

Στη συνέχεια ο νόμος Παυλόπουλου το 2005, κατάργησε όλες τις βαθμίδες και κατέστησε ουσιαστικά αιχμάλωτους όλους τους συναδέρφους, στις ορέξεις της εκάστοτε Διοίκησης, με αναθέσεις και με ότι συνέπειες έχουν αυτές……..

Δυστυχώς και σε αυτές τις εκλογές δεν λείπουν οι ιδιορρυθμίες και οι συντεχνίες κάποιων!!!!!!

Η ΔΑΚΕ και η ΔΑΣ θα λάμψουν δια της απουσίας τους.

Η ΔΑΚΕ προφανώς στηρίζοντας τον νόμο Παυλόπουλου όπως στήριζε και την κατάργηση του ΑΣΕΠ. ΘΑ πρέπει εδώ να τονίσουμε ιδιαίτερα, ότι αν δεν είχε εγκριθεί το 2003 η προκήρυξη από τον ΑΣΕΠ, οι τελευταίοι 355 περίπου συνάδερφοι που ήρθαν από το 2006 και μετά, δεν θα ήταν σήμερα μαζί μας!!!!!!!

Κάποιοι τότε προσπάθησαν πολύ για την κατάργηση της προκήρυξης αυτής, προτείνοντας προσλήψεις μέσω(ον) συνεντεύξεων.

Η ΔΑΣ παίζοντας το ρόλο του Πιλάτου πρότεινε «ας γίνουν αργότερα»………

Οι επικεφαλείς και των 2 αυτών παρατάξεων με δική τους ευθύνη ας απολογηθούν για τις πράξεις τους υπεύθυνα <αν γίνεται>, στα μέλη τους αλλά και σε όλους τους συναδέρφους για τη μη συμμετοχή τους στις εκλογές αυτές!!!!!!!

ΣΗΜ: Για την ανακοίνωση που κυκλοφόρησε η Ένωση Εργαζομένων Η.Λ.Π.Α.Π. το σωστό είναι μετά το τέλος της ανακοίνωσης


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
            υπογραφή                                                                     υπογραφή

          Σ. ΑΡΤΙΝΟΣ                                                           Μ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ




Στη συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του Bloomberg, οκ. Γ. Παπανδρέου, κατά τον προσφιλή του τρόπο, μίλησε για άλλη μια φορά ως εκπρόσωπος των «επενδυτών» και των «αγορών» και όχι ως πρωθυπουργός της χώρας.



Έχουμε έναν πρωθυπουργό, ο οποίος, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του χρηματιστικού κεφαλαίου, έχει, δυστυχώς, μετατραπεί σε «τοποτηρητή» και η κυβέρνησή του σε «επιτροπή διαχείρισης» των επιθυμιών και των σχεδίων εξαθλίωσης της «τρόικα» Ε.Ε.-ΕΚΤ-ΔΝΤ.


Η δημοκρατία στη χώρα μας χάνει κάθε ίχνος από το ουσιαστικό της περιεχόμενο και εξελίσσεται σε διακυβέρνηση αυθαιρεσίας και «μισοαποικίας» που διεξάγεται με κοινοβουλευτικά νομοθετικά πραξικοπήματα, ενώ η χώρα όλο και περισσότερο αποκτά όψεις «προτεκτοράτου» και «μπανανίας».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια.