http://sidirodromikos-gr.blogspot.com

Στόχος μας τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα ακόμη διαδικτυακό στέκι.

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Η υπερανάπτυξη που ονειρεύονται και η κερδοφορία(;) του ΟΣΕ.

 
Στις 11 Νοεμβρίου 2007 είχε ένα άρθρο η «Ελευθεροτυπία» για τη ραγδαία ανάπτυξη στις χώρες του τρίτου κόσμου! Ινδία, Κίνα, Αφρική… Η φτώχια που υπάρχει στους πολίτες των χωρών με τη «ραγδαία ανάπτυξη», αναγκάζει ακόμη και παιδιά να δουλεύουν σε υπεργολαβίες με μισθό 25€ το μήνα και καθημερινή δουλειά 15 ώρες την ημέρα.

Τα παιδιά στρατολογούνται από «μεσάζοντες» που γυρίζουν τα φτωχά χωριά και πείθουν τους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στην πόλη να «μάθουν μία τέχνη» για να προκόψουν.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που αποκάλυψε η βρετανική εφημερίδα «Observer».
Το συγκλονιστικό ρεπορτάζ της περιγράφει τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης κάπου είκοσι παιδιών που απελευθερώθηκαν από τα εργαστήρια παραγωγής υποκαμίσων του αμερικανικού κολοσσού έτοιμου ενδύματος Gap.
Οι ανήλικοι, που δούλευαν στη γραμμή παραγωγής του τμήματος Gap Kid, απασχολούνταν δεκαπέντε ώρες την ημέρα χωρίς αμοιβή ή έπαιρναν κάποιο μηδαμινό ποσό. Οσοι είχαν κλείσει τρία χρόνια αμείβονταν με το ισοδύναμο των 25 ευρώ τον μήνα. (Η εφημερίδα γράφει ότι τα παιδιά που δουλεύουν στα διάφορα εργαστήρια με αυτές τις συνθήκες τα χτυπούν, όταν κλαίνε, παραπονούνται ή θέλουν να γυρίσουν στα σπίτια τους.)

Αυτός είναι ο παράδεισος του διεθνούς κερδοσκοπικού κεφαλαίου.

------------------

Η αυταπάτη της μεσαίας τάξης, δηλαδή και των μισθωτών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ότι «το σύστημα» τους χρειάζεται για να καταναλώνουν τελείωσε. Η αλήθεια είναι ότι «το σύστημα» τους χρειαζόταν μέχρι χθές. Σήμερα κάνει ανθρωποθυσίες.

«Θεός» σήμερα για «μερικούς» είναι οι χρηματαγορές και οι κερδοσκόποι. Τα πάντα γίνονται για να μην δυσαρεστηθεί ούτε στο παραμικρό ο «θεός» τους.

Τα εκτελεστικά όργανα «του θεού», φροντίζουν σήμερα να εξαθλιωθεί ο Έλληνας, να μην έχει φαγητό, να μην έχει περίθαλψη, να μην έχει στέγη, να μην έχει ελπίδα και να μην έχει θέληση, αρκεί να είναι ευχαριστημένος ο «θεός τους» ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΑΓΟΡΕΣ και οι ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ.

Ο «θεός» τους απαιτεί ανθρωποθυσίες. Απαιτεί κλείσιμο γραμμών, απαιτεί κλείσιμο του ΟΣΕ αν δεν είναι κερδοφόρος σε δέκα μήνες(;;;;). Απαιτεί μισθούς και συντάξεις πείνας.

Ο προεκλογικά λαλίστατος ικανός κωπηλάτης αυτοχαρακτηριζόταν ενάντιος στις ανθρωποθυσίες. Διατυμπάνιζε το σύνθημα «πρώτα ο πολίτης» και τώρα αφού εξαπάτησε τον πολίτη και υφάρπαξε την ψήφο του, κάνει ανθρωποθυσίες, πιστό, άβουλο και τυφλό όργανο του «θεού».

Και θα μου πει κάποιος: «Τι μπορεί να κάνει; Αφού είναι αναγκασμένος!»

Αναγκασμένος να κάνει τι; Να θυσιάσει ένα ολόκληρο λαό που δεν φταίει σε τίποτα, για να μην θιγούν τα συμφέροντα των αγορών; Υπάρχει η παραμικρή εγγύηση ότι η χώρα θα σωθεί με αυτή την πολιτική που ακολουθεί; Ακόμη και αν καταφέρει να επιβιώσει η χώρα με αυτή την πολιτική έχει κάποιο νόημα αν εν τω μεταξύ καταστραφούν οι πολίτες της;

Τις απαντήσεις τις ξέρουμε όλοι! Ας τους σταματήσουμε όσο είναι ακόμη νωρίς!
  
Ένας φοβισμένος, απογοητευμένος θυμωμένος και αγανακτισμένος Σιδηροδρομικός.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια.