http://sidirodromikos-gr.blogspot.com

Στόχος μας τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα ακόμη διαδικτυακό στέκι.

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Εικοσιτετράωρη απεργία αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

 
Εικοσιτετράωρη απεργία αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Έτσι, το Σάββατο δεν θα γίνει κανένα δρομολόγιο των επιβατικών και εμπορικών αμαξοστοιχιών, συμπεριλαμβανομένων και των διεθνών δρομολογίων, πλην των λεγόμενων κοινωνικών αναγκών.

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

12χρονος κεραυνοβολήθηκε από 25.000 βολτ

 
Παραλίγο να πληρώσει με τη ζωή του το πάθος του για το γκράφιτι ένας 12χρονος, ο οποίος μπήκε στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στη Λάρισα και κεραυνοβολήθηκε από 25.000 βολτ.

Ο 12χρονος μαζί με έναν φίλο του μπήκαν κρυφά στο κεντρικό αμαξοστάσιο του ΟΣΕ και άρχισαν να βάφουν τα βαγόνια των τρένων. Το θύμα ανέβηκε σε ένα από αυτά και χωρίς να αγγίξει τα καλώδια, χτυπήθηκε από το ηλεκτρικό ρεύμα. Στη συγκεκριμένη γραμμή περνά ρεύμα υψηλής τάσης, καθώς διέρχεται η ηλεκτροκίνηση, και το αγόρι κεραυνοβολήθηκε, μόνο με την τυχαία επαφή του σώματός του στα καλώδια.

Πρόσκληση τύπου

 

Καλή κίνηση. Ελπίζουμε σε κάτι θετικό έστω και τώρα!

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Συνέντευξη του κ. Χάρη Τσιόκα στην ΕΤ3

 
Σάββατο 24 Απριλίου 2010 και ώρα 11:30


Συνέντευξη του κ. Χάρη Τσιόκα στην ΕΤ3 και στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση»



Μεταξύ άλλων είπε:

«Εντός Μαΐου ο Γάλλος Πρόεδρος και Γάλλος Υπουργός μεταφορών επισκέπτονται την Ελλάδα.»

«Οι Γάλλοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για διάφορες μορφές συνεργασίας με τον Ελληνικό Σιδηρόδρομο.»

Ψήφισμα Σιδηροδρομικών Δυτικής Αττικής

 
Λάβαμε με email:  

ΨΗΦΙΣΜΑ



Εμείς οι σιδηδρομικοί που συγκεντρωθήκαμε την 21/04/2010 στο Δημοτικό Κτήριο “ΞΥΛΟΤΕΧΝΙΑ” του Δήμου Περιστερίου συζητήσαμε για τις εξελίξεις που δημοσιοποιούνται για τον Ο.Σ.Ε. χωρίς εμάς για εμάς στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

ΠΑΣΟΚ: Αμηχανία και αντιδράσεις προκάλεσε η προσφυγή

 
 
Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος εξέφρασε την πρώτη αντίρρηση από το ΠΑΣΟΚ για την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης και το ΔΝΤ - και μάλιστα λίγη ώρα πριν από την επισημοποίησή της. Η αντίδρασή του εκφράζει εκατοντάδες στελέχη του κόμματος, βουλευτές, ακόμα και κυβερνητικά στελέχη.

Συνέντευξη του Νίκου Σηφουνάκη: "Ο ΟΣΕ δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί"

 

Δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί ο ΟΣΕ, αλλά θα αναζητηθεί στρατηγικός εταίρος στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τονίζει σε συνέντευξή του στην «Ι» ο υφυπουργός Μεταφορών, Δικτύων και Υποδομών Νίκος Σηφουνάκης.

Αποκλείει επίσης να επιλεγεί η πρόωρη σύνταξη για το προσωπικό και κάνει λόγο για αναδιάρθρωση και πιθανές μετατάξεις. Σε σχέση με το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της «Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ», αναφέρει ότι το θέμα βρίσκεται σε πρόωρο στάδιο και θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τον Σεπτέμβριο.

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Υπάρχουν και χειρότεροι «σοσιαλιστές» από τους δικούς μας;

 
Τάφος των Ούγγρων σοσιαλιστών το ΔΝΤ

Ριζική ανατροπή του συσχετισμού των πολιτικών δυνάμεων της Ουγγαρίας επέφερε η υπαγωγή της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η οποία απέβη μοιραία για τη σοσιαλιστική κυβέρνηση που πήρε την απόφαση να προσφύγει σε αυτόν τον μισητό διεθνή οργανισμό.

Τι έρχεται για τους εργαζόμενους

 

Η ενεργοποίηση του μηχανισμού δανειοδότησης αναμένεται να συνοδευτεί από επιτάχυνση των μέτρων που έχει ήδη αποφασίσει η κυβέρνηση, όπως:

Παράθυρο για ηλεκτροκίνηση Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα

 
Παράθυρο για ηλεκτροκίνηση Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα από το ΕΣΠΑ

Σύμφωνα με πηγή της Περιφέρειας Θεσσαλίας βασική προϋπόθεση είναι να προταθεί από τον ΟΣΕ, όπως αποκαλύπτει η «ΕΡΕΥΝΑ»


Του Αποστόλη Ζώη

Όταν ανοίξει η πρόσκληση μπορεί το συγκεκριμένο έργο να ενταχθεί προς υλοποίηση στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Αυτή είναι η θέση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπως αποκαλύπτει σήμερα η ΕΡΕΥΝΑ, όσον αφορά την ένταξη στη νέα προγραμματική περίοδο του έργου της ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής Παλαιφάρσαλος – Καλαμπάκα. Πάντως η ίδια πηγή δεν παραλείπει να εξηγήσει πως εκείνο που έχει βαρύτητα και σημασία είναι πως το συγκεκριμένο έργο θα πρέπει να αποτελέσει και βασική προτεραιότητα του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας για να πάρει σάρκα και οστά μια τέτοια προοπτική.

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Το «πιστόλι» που στόχευε αλλού…

 
«...θα πουλήσουμε και κανάν ΟΣΕ - που ούτως ή άλλως θα το κάναμε όπως με την Ολυμπιακή...»

Αλήθειες; απο την «Οικονομία»

Παλιά καραβάνα ο θείος Ορέστης. Η ζωή του μυθιστόρημα. Άνοιξε κι έκλεισε καμιά δεκαριά μαγαζιά. Μετά μπάρκαρε, ύστερα ξαναστέριωσε αλλά το μεγάλο του χούι δεν το άφησε ποτέ. Το τζόγο. Κάθε είδους. Άλογα, προπό, καζίνο μέχρι χρηματιστήριο. Φτιάχνει και σπουδαίο σπληνάντερο κι όπως καταλαβαίνεις δε θα άφηνα με τίποτα την ευκαιρία να πιω μαζί του κανά δυο τσίπουρα και να πούμε και δυο λόγια για τα οικονομικά.

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΠΑΜΕ- ΓΙΑ ΔΕΚΟ

 
Αγ. Φιλοθέης 5β, 105 56 Aθήνα

Τηλ. 210 3301842,210 3301847,210 3833786 Fax 210 3802 864

E-mail : pame@pamehellas.gr

Αθήνα 15 Απρίλη 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η κυβέρνηση μεθοδευμένα και σχεδιασμένα κλιμακώνει και οξύνει συνεχώς με ταχείς ρυθμούς και σε όλα τα μέτωπα την προαποφασισμένη βάρβαρη επίθεσή της στους εργατοϋπάλληλους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Μαχαίρι στις υψηλές συντάξεις από το 2010

 
 
Σημαντική μείωση των συντάξεων, της τάξης του 10% στους ήδη συνταξιούχους θα προβλέπει μεταξύ άλλων το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Λόγω της ανάγκης για άμεση εξοικονόμηση πόρων και κατά δεύτερο λόγο η επιδίωξη μεγαλύτερης δικαιοσύνης στο σύστημα, ώστε για το σημερινό πρόβλημα να μην πληρώσουν μόνο οι νέοι αλλά και οι παλαιοί ασφαλισμένοι, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας προωθεί ρύθμιση βάσει της οποίας θα τεθεί ειδική εισφορά της τάξης του 10%, τύπου ΛΑΦΚΑ, στις υψηλές συντάξεις.

Ενδιαφέρουσα ανάρτηση στο blog «αριστερά στον ΟΣΕ»

   
Λάβαμε με email και αναδημοσιεύουμε το σύνδεσμο για μία ενδιαφέρουσα ανάρτηση απο το blog «αριστερά στον ΟΣΕ». Έχει τον ευρηματικό τίτλο «ΤΙ ΕΙΠΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ!» και αναφέρεται την συνεδρίαση της "ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ..." της Βουλής για το διορισμό των κκ ΘΕΟΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και ΖΗΛΙΑΣΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.

Εμάς μας ικανοποίησε που παραδέχθηκαν ότι:

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Αεροδρόμιο, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ προς αποκρατικοποίηση

 
Στην αιχμή του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων θα βρεθούν το αμέσως επόμενο διάστημα πολλές επιχειρήσεις και οργανισμοί που υπάγονται στην αρμοδιότητα του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Ο ΟΣΕ, τα ΕΛΤΑ και ο Διεθνής Αερολιμένας της Αθήνας θα αποτελέσουν τη δυναμική συμμετοχή του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που προωθεί εσπευσμένα η κυβέρνηση προκειμένου να αυξήσει τα έσοδά της αλλά και να μειώσει τις δαπάνες ζημιογόνων οργανισμών.

«ενόψει της επικείμενης ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ»;

 

ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΑΘΗΝΑΣ

Αξιώνουν απολύσεις και μείωση μισθών

Να κλείσουν οι δημόσιοι οργανισμοί και επιχειρήσεις που δεν εξυπηρετούν το κεφάλαιο, ζητά το ΕΒΕΑ

Ιδιωτικοποίηση ακόμα και κλείσιμο ΔΕΚΟ που δεν εξυπηρετούν την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου, απαιτούν οι εμποροβιομήχανοι, αξιώνοντας επιτακτικά τη λειτουργία όλων των ΔΕΚΟ με κριτήριο το κέρδος. Αυτό προκύπτει από τη μελέτη που παρουσίασε χτες ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΒΕΑ) με τον προσχηματικό τίτλο «Κωδικοποίηση των προβλημάτων των ΔΕΚΟ και προτάσεις επίλυσης».

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Νοικοκύρεμα ή τροφή στους «καρχαρίες»;


Είπαμε να χαλαρώσουμε λίγο μέρες που είναι αλλά… δεν.

Σύμπασα η εκδοτική δύναμη βάλει κατά του Σιδηροδρόμου συντονισμένα και ασταμάτητα! Μέχρι να πειστεί ο μέσος Έλληνας που παρακολουθεί βαριεστημένος από τον καναπέ του, ότι καλά κάνουν και ξεπουλούν τα τελευταία κομμάτια της περιουσίας του Δημοσίου!

Συνέντευξη Δημ. Ρέππα.

 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 7 Απριλίου 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΚΑΝΑΛΙ 1»
στους Βασίλη Σκουρή και Γρηγόρη Τζιοβάρα

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Ο Σιδηρόδρομος στο ρόλο της «Ιφιγένειας»;

 

Ζητείται «Ιφιγένεια» για τον Τρωικό των spreads

Το ισχυρό «σοκ» που θα προκαλέσει διεθνώς και στο εσωτερικό της χώρας μια μεγάλη «διαρθρωτική αλλαγή», κυρίως στο Ασφαλιστικό και τον χώρο των αποκρατικοποιήσεων, αναζητεί η κυβέρνηση με προφανή διττό στόχο.

Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Καλή Ανάσταση.

 
Ευχόμαστε σε όλους τους Συναδέλφους, σε όλους τους φίλους και σε όλους τους Έλληνες, Καλή Ανάσταση και Χρόνια Πολλά.

Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Ένα e-mail με λίγες ευχές για όλους!

Λόγω των υποχρεώσεων που έχουν αυτές οι μέρες παραλίγο να δημοσιεύσουμε κατόπιν εορτής (Πρωταπριλιάς) το εμπνευσμένο email που λάβαμε…



Λίγες ευχές για όλους.

Πρώτον, επειδή είναι πρωταπριλιά σήμερα, να ευχηθούμε χρόνια πολλά στους επαγγελματίες ψεύτες.